Tele2 Arena, 2021-11-28 15:00

Djurgården - Varbergs BoIS

Inför: Djurgårdens IF – Varbergs BoIS FC

Inför: Djurgårdens IF – Varbergs BoIS FC

Efter kryss med mersmak borta mot Norrköping senast väntar nu Varberg på hemmaplan.

Efter en längre period som visserligen har inneburit några segrar men utan att på något sätt övertyga visade Djurgården mot Norrköping att man kan spela riktigt bra fotboll. Det var det gamla Djurgården som visade upp sig igen med ett högt och rappt presspel och snabba spelvändningar. Med en lite bättre effektivitet hade den matchen varit avgjord ganska tidigt. Tyvärr saknades det sista lilla och det blev tillslut 1-1 i matchen vilket innebär att Djurgården inte har allt i egna händer. Matchen mot Varberg kommer nog att se ganska annorlunda ut än matchen mot Norrköping då dessa lag skiljer sig mycket från varandra. Förhoppningsvis kommer Djurgården spela lika bra som mot Norrköping men med en aning bättre skärpa i avsluten. 
 
Varberg har precis som förra året presterat mycket bra efter sina förutsättningar. De tippades återigen av många i botten av tabellen men Jocke Perssons smartness i kombination med att klubben är duktiga på att hitta talangfulla spelare har gjort att de inte har dragits in i bottenstriden den här säsongen heller. Varberg är ett lurigt lag som ofta byter stora delar av laget och därigenom radikalt kan förändra sättet de spelar under en match. Detta ställer krav på att deras motståndare är flexibla och kan klara många olika scenarion. Det har gått hyfsat bra för Djurgården i tidigare matcher mot Varberg och då det enda som räknas nu är vinst borde spelarna vara tillräckligt fokuserade för att klara att få med sig tre poäng från den här matchen. 
 
Thomas Lagerlöf inför matchen: 
– Vi hade alla spelare med på träningen under fredagen vilket känns bra inför helgen. Det kommer att krävas två saker av oss i matchen.   
– Det ena är att vi kommer ut och ser ut som det Djurgården vi vill vara. Vi gjorde det fantastiskt mot Norrköping och höll ihop alla delar, jobbade stenhårt i bollbyten och backcheckade för att snabbt få ihop laget de gånger Norrköping gjorde något bra. Då var vi snabbt på plats för att hjälpa varandra och det är första grundbulten för oss. 
– Det andra handlar om att kunna hantera olika matchbilder. Vi vet inte vart matchen tar vägen och vi vet inte vad Varberg kommer att hitta på. Det är de två viktigaste sakerna för oss. “Tolle” ser också positivt på att få ta sig an Varberg på ett snabbt och jämnt underlag hemma på Tele2 Arena. 
– Det är så klart en viktig faktor så här års att få spela på ett bra underlag. Det är ont om bra gräsplaner nu när vi snart är inne i december och det känns bra att vi spelar hemma och inte nere i Varberg när det är minusgrader på ingång. Här på Tele2 Arena vet vi att vi har ett bra underlag att spela på. 
 
Skadeläget är att samtliga spelare är utagningsbara förutom Aleksandr Vasyutin som inte är tillgänglig för spel imorgon. 
 
Thomas Lagerlöf om Varberg: 
– Varberg är ett väldigt flexibelt lag. De ändrar lite från match till match, byter ganska många spelare och har flera olika spelartyper vilket kan förändra matchbilden helt. De kan gå från att vara ett starkt och fysiskt brunkargäng till att plötsligt ha merparten kvickare och mindre spelare på planen. De förändringarna kan ske mitt under matcherna vilket ändrar mönstret och det måste vi ta hänsyn till. Den här flexibiliteten gör dem svårslagna och även om de inte vunnit så många matcher har de inte heller förlorat så många, utan har istället samlat på sig väldigt många kryss. De hade det tyngre i våras men just nu är de väldigt svårslagna. 
 
Trolig startelva:   
Widell Zetterström – Löfgren – Une Larsson – Ekdal – Käck – Eriksson –Schüller – Finndell – Chilufya – Holmberg - Radetinac  
  
Matchstart: 15:00   
Plats: Tele2 Arena 
Sänds på: Discovery+   
  

Jesper Rundin2021-11-27 23:43:00
Author

Fler artiklar om Djurgården