Borås Arena, 2021-04-11 17:30

Elfsborg - Djurgården

Inför: Elfsborg - Djurgårdens IF

Inför: Elfsborg - Djurgårdens IF

Den allsvenska premiären är äntligen här för Djurgårdens IF. Elfsborg står för motståndet, och känslan är god i truppen.

Efter månader, veckor och dagar av väntade är det äntligen dags. Premiären i Allsvenskan stundar och efter en lång och oviss försäsong där allt påverkas av pandemisituationen känns det härligt att äntligen sparka i gång det som vi alla supportrar längtar så mycket till, nämligen tävlingsmatcher och den underhållning som följer med när den långa försäsongens olika prov ska mätas och belönas med viktiga poäng.

För Djurgårdens del har försäsongen varit av blandad karaktär. Man har varvat många goda prestationer och komfortabla vinster med några riktiga bottennapp.  Fokus verkar ändå ha varit att försöka spela ihop ett slagkraftigt lag där själva spelsättet varit mer viktigt än resultaten, då prestationerna blivit bättre och bättre ju längre in i försäsongen man har kommit.

Kim Bergstrand till dif.se inför Elfsborg:
- Vi har fått en riktig träningsvecka med möjlighet att både träna och vila, så vi känner oss väl förberedda. Vi har lärt oss av senaste matchen. Försvarsmässigt är vi väldigt nöjda, men vi måste skapa ännu mer chanser så att vi garanterat gör mål.
Våren är på väg och gräset börjar bli grönt, det är bara publiken som saknas. Det är bara att gå ut och köra, säger Bergstrand till dif.se.

Skadekoll
Erik Berg, Jesper Nyholm och Axel Wallenborg är fortsatt borta med långtidsskador. 
Melker Jonsson och Isak Hien är heller inte aktuella för spel men närmar sig full träning.
Hampus Finndell åkte på en liten skada under den sista träningen och missar därför mötet med Elfsborg.
Haris Radetinac är åter i matchtruppen. 

Trolig startelva DIF
Vasyutin – Witry, Ekdal, Une Larsson, Käck – Edwards, Schüller, Eriksson – Chilufya, Holmberg, Bärkroth

Motståndarkoll:
Elfsborg har haft en något svajig försäsong där man varvat en överlägsen seger mot ett förvisso något formsvagt Malmö FF med 4-0, men också förlorat mot nykomlingen Degerfors. Man har dessutom tappat sin lagkapten Sivert Heltne Nilsen inför säsongen och ersatt honom med dansken André Römer.
Trots den lite ovissa försäsongen rent resultatmässigt ryktas det ändå om att det ser allt bättre ut spelmässigt och att spelet klaffar mer och mer. Svenska Cupen var ingen höjdare där man åkte ur redan i gruppspelet, men det är ett duktigt och spelskickligt lag som slutade på andra plats i Allsvenskan förra året.

Kim Bergstrand till dif.se om Elfsborg:
- Det är ett lag som spelar en bra varierad fotboll med både tålamod och väldigt snabbt spel på ett sätt som är framgångsrikt. Vi gjorde två bra matcher mot dem förra året även om vi bara fick med oss en poäng. Det är ett skickligt lag som man ska ha respekt för, samtidigt är vi väldigt bra och ska ställa till det för dem.

Trolig startelva Elfsborg
Dyngeland – Larsson, Jarjué, Okumu, Strand – Gojani, Römer, Holst – Alm, Frick, Okkels.

När: Söndag 11 april, kl. 17.30
Var: Borås Arena
Sänds på: Discovery plus
 

Redaktionen2021-04-10 18:02:00

Fler artiklar om Djurgården