Borås Arena, 2021-08-22 15:00

Elfsborg - Hammarby

Inför Elfsborg-Hammarby: Dags att steppa upp
Ny söndag men samma mardrömsmotståndare i Elfsborg

Inför Elfsborg-Hammarby: Dags att steppa upp

Serien vänder och Bajen möter än en gång Elfsborg mellan Europamatcherna. Två lag som kommer från smärtsamma förluster i Europa under torsdagen.

Torsdagens förlust mot Basel var riktigt, riktigt tung. Bajen stod upp bra mot ett starkt hemmalag i 87 minuter innan brassen Arthur Cabral drömmålade in 2-1 och satte en straff till 3-1 och Bajens hopp om avancemang krympte drastiskt på fem minuter. Möjligheten att avancera finns fortfarande där och mina förhoppningar ligger främst i att vi har hemmaplan med vår publik och på ett underlag som Basel inte är lika bekväma med. Dessutom är Hammarby ett så mycket bättre fotbollslag i matcherna i Europa just nu än i Allsvenskan. 


Gustav Ludwigson i duell med Michael Lang

Efter en riktigt varm julimånad med en drömstart för Milos Milojevic kom sedan augusti och med det sömniga oavgjorda matcher borta mot Östersund och Göteborg och en katastrofal insats mot Elfsborg hemma senast. Avslaget, oengagerat och tråkigt skulle jag summera Bajens insats senast. Till dagens match har Milos Milojevic tagit ut följande trupp:

2. Simon Sandberg
5. Mohanad Jeahze
6. Darijan Bojanic
7. Aljosa Matko
8. Jeppe Andersen
11. Vladimir Rodic
13. Mads Fenger
16. Gustav Ludwigson
17. Abbe Khalili
19. Jusef Erabi
20. David Accam
21. Astrit Selmani
23. Jón Gudni Fjóluson
24. Oliver Dovin
25. Davor Blazevic
32. Aziz Mohammed Ouattara
33. Akinkunmi Amoo
42. Bjørn Paulsen
44. Williot Swedberg


Med tanke på Milos Milojevics vilja att rotera räknar jag med att det blir ett antal förändringar även idag. David Ousted saknas i truppen vilket innebär att Oliver Dovin är tillbaka igen efter fyra matcher vid sidan. Jag skulle även tro att Aziz Mohammed Ouattara, nyförvärvet Aljosa Matko och David Accam startar. Det gäller nog även Abbe Khalili och Simon Sandberg. Det känns som en bra match framförallt för Abbe och Simon att gå in och göra en håll käften-match efter tidigare formdippar. Abbes fina mål senast var förhoppningsvis vändpunkten mot vårens form då han var en av Bajens bästa spelare. 


Abbe Khalili kom in och kvitterade och är förhoppningsvis tillbaka mot vårens form

Dagens motståndare Elfsborg är ett lag som fortsätter att imponera och vara en mardrömsmotståndare för Hammarby, framförallt på Borås Arena. Förra söndagens möte mellan lagen kändes det som att Elfsborg hade full koll på Hammarby utan att förta sig särskilt mycket. Under torsdagens match i Europa Conference League föll de rejält mot Feyenoord med 0-5 i Rotterdam. Det var Boråslagets första förlust på 12 matcher och det kommer vara ett revanschsuget hemmalag som dessutom kommer kunna lägga allt fokus på Allsvenskan om ingen bragd sker i returmötet på torsdag mot Feyenoord.


Elfsborgs spelare jublar efter en enkel seger senast borta mot Hammarby

Forza Bajen!

Robert Bäckström2021-08-22 10:00:38
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!