Inför Elfsborg - Malmö FF: Får vi se Colak och Birmancevic spela?
Nu måste spelet börja sitta.

Inför Elfsborg - Malmö FF: Får vi se Colak och Birmancevic spela?

Detta skulle ju varit en kvartsfinal… Men det sket sig och vi spelar träningsmatch mot Elfsborg istället. Förhoppningsvis kan vi glädjas åt att få se nyförvärven Colak och Birmancevic spela.

Försäsongen med betydelselösa matcher förlängdes med 39 dagar efter förlusten i Gais-matchen den 1 mars. Istället för kvartsfinal (och ev semifinal) i cupen tvingas vi genomlida träningsmatcher som i normala fall är lika spännande som en tallrik fil. 

Men den senaste tidens värvningar av Veljko Birmancevic och Antonio Colak gör dock att de kvarvarande träningsmatcherna känns betydligt mer spännande. Båda har skrivits upp i media och vi kan med rätta ställa ganska höga krav på dem. Fast kanske inte direkt i första möjliga matchen. Det är i sommar och framåt som de ska vara som bäst. 

När det stod klart att vi inte skulle gå vidare från Svenska cupens gruppspel bokade MFF in en extra träningsmatch mot Elfsborg, ett annat lag som också “icke-planenligt” åkte ur Svenska cupen. Och ännu en, söndag 21 mars i Malmö mot Örebro.

Elfsborgarna gjorde bättre ifrån sig i gruppspelet än vad vi gjorde. De vann två av tre matcher (mot Utsikten och Falkenberg, förlust mot Degerfors i första gruppmatchen), och enligt Ålgårdsläktaren här på Svenska Fans har laget höjt sig från match till match. Men, precis som vi himmelsblå har konstaterat, kommer Guliganerna fram till att förluster är ”en väldigt viktig påminnelse i skarpt läge om vikten att inte underskatta sin motståndare och att ta varje spelmatch på allvar och att kämpa sig fram till slutsignal”.

Vi kommer ju allt närmare den allsvenska premiären, och konkurrensen i laget blir tuffare. Alla behöver tagga upp och höja sig några snäpp för att befästa sin möjlighet till en startplats. Och jag hoppas att det syns i spelet mot Elfsborg. Detta bör bli den bästa matchen för säsongen, där spelet sitter allt bättre. Allt annat och jag blir lite orolig...

Sedan 2010 har vi mött Elfsborg elva gånger i Borås i Allsvenskan; vi har vunnit sex gånger, förlorat, förlorat tre och spelat oavgjort två gånger. Förra sommaren förlorade med 1-0, ett mål som kom på hörna i den 46:e minuten. Det var också Ola Toivonens första match (inhopp) efter återkomsten till den himmelsblå tröjen. 

Det är faktiskt två matcher som spelas imorgon lördag 13 mars i Borås. Den första startar kl 15:00 och tv-sänds av discovery+. Här hoppas jag att vi får se en tänkt allsvensk startelva göra det riktigt svårt för Elfsborgs killar. Den andra startar kl 17:15 och tv-sänds av Borås Tidning. Här ser vi sannolikt ett mer reserv- och juniorbetonat lag möta ett gult dito. 

Framåt Malmö – Heja di blåe!
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-03-12 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?