-

Inför Elfsborg-MFF

Inför Elfsborg-MFF

Spännande möte mot Elfsborg väntar. In med Ola!

Matcherna duggar tätt nu och söndagens möte mot Elfsborg kan ses som en trampolin mot torsdagens cupsemi mot Mjällby och måndagens tidiga seriefinal mot Norrköping.

Högst ovetenskapligt känns det bra. Både boråsarna och blekingeklubben spelar i gult, en färg som i modern tid har inneburit en tacksam poängskörd. Så länge inte Hisingen har varit inblandat, förstås. Borås Arena var länge en fruktad bortaplan men de senaste åren har Malmö FF lämnat knalleland med åtminstone väl godkänt resultat.

Med vinst i ryggen efter senaste matchen mot regerande mästarna Djurgården bidrar också logiken till goda förhoppningar. Jon Dahl Tomasons lagbygge har inte dominerat men uppträtt mer och mer självsäkert, match efter match.

Under söndagseftermiddagen kommer framför allt ett namn att vara i fokus. Mff.se har avslöjat att Ola Toivonen för första gången i år är uttagen i matchtruppen. Frågan är inte om han kommer att få speltid, utan hur många minuter det blir. Vågar man hoppas på en väl utförd offensiv från start och att Anders Christiansen kan få vila sina ljumskar efter ett väl utfört dagsverke på konstgräset redan efter 60 minuter? Därefter kan Toiboi komma in och axla manteln som härförare?

Dahlin i målet är given liksom den växande Anel och pånyttfödde Nielsen. Knudsen har hittills fått stort förtroende på vänsterbacken och vuxit med uppgiften. Rimligt att han och Safari får delad speltid denna omgång för att hushålla med belastningen?

Eric Larsson lär stå som högerback. Bachirou, AC och Rieks känns svåra att peta från mittfältet. Möjligen har Nalic arbetat till sig speltid på träningarna och Lewickis arbetskapacitet går inte att underskatta. Isaac Kiese Thelin var i en klass för sig mot Djurgården, Prica trivs på konstgräs och Bergets löpvilja är svår att bortse ifrån när en startelva ska formeras.

Motståndet Elsfsborg är i likhet med topplagen Norrköping och Malmö obesegrade i årets Allsvenska. Ett varningens finger bör utfärdas då laget prioriterat kontinuitet och nu börjar uppträda stabilt och plocka poäng under Jimmy Thelins tredje säsong som ledare.

Avspark 14.30. Framåt Malmö!

  

 

John Börén2020-07-04 23:33:14
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?