Inför Eskilsminne Away: ”Leverera en väldigt bra prestation”
Let's go lads!!

Inför Eskilsminne Away: ”Leverera en väldigt bra prestation”

Klockan 13.00 imorgon spelar FFF om tre viktiga poäng borta mot tabellfyran Eskilsminne IF på Harlyckans IP i Helsingborg.

Christoffer Andersson, som endast har fem minuters restid imorgon, såg mycket positivt med segern mot Ariana FC.
– Matchen senast var verkligen ett steg framåt. Det känns som att vi har hittat rätt och tydliggjort vissa roller i laget. Vi fick fler bra attacker och fler attacker där vi nästan var där. Vi behöver bli ännu skarpare i sista passningen, sista inlägget och sista inlöpet. Vi jobbar mycket med det. Vi ska fortsätta vara solitt som lag. Det är två matcher i rad nu där vi har hållit nollan. Någon chans kommer en motståndare alltid få men vi ska jobba stenhårt cyniskt och vara det lag vi vill vara. Den identiteten börjar vi hitta tillbaka till, säger ”Chrisse”.

Han har tränat många av Eskilsminne IF:s spelare i Helsingborgs IF P17-lag.
– Ja, det är många spelare som jag har haft. Jag känner till dem och absolut tränaren Martin Pringle också. De har en del bollskickliga spelare och en del saker som vi måste se upp med, men i grund och botten gäller samma som sist. Vi har fokuserat väldigt mycket på vårt eget spel och tydliggjort rörelsemönster och spelvägar utifrån det vi vill se imorgon. Förhoppningen är att leverera en väldigt bra prestation och att det i sin tur ska generera i tre poäng. Det är solklart. Vi är ready to go och laddade för tre poäng.
Hur vill du att vi attackerar matchen från start?
– Är det så att vi behöver spela försvarsspel så gör vi det noggrant och bra. Vi ska se till att ett bollinnehav från Eskilsminne inte leder till stora chanser. Offensivt vill jag att vi ska ha bra variation i det vi gör. Du kan inte bara bestämma dig för att göra en grej. Utifrån vad de prioriterar att ge oss för ytor måste vi vara duktiga på att attackera. Vi är tydliga med vad vi vill göra. Den tydligheten kommer förhoppningsvis göra att vi får ett bättre anfallsspel även imorgon.

De har inget att spela för utöver placering. Tror du att det är positivt eller negativt för vår del?
– Jag är ganska övertygad om att de tycker att det är en kul match. De möter serieledarna på hemmaplan och har chans på tredjeplatsen i tabellen. Jag förväntar mig ett motiverat Eskilsminne. Vi vet att vi inte får någonting gratis. Jobbet måste göras. Vi måste vara hungriga, påkopplade och leverera med bra kvalité i 90 minuter plus tillägg.
Hur har det sett ut i veckan?
– Det har sett bra ut. Många spelare har varit skarpa. Man märker att många är hungriga och sugna på den position som vi är i och på att fortsätta jobba stenhårt hela vägen in, säger Christoffer Andersson.

Gabriel Johansson har kört för fullt två träningar och är tillbaka i truppen. Melker Larsson och Remo Gotfredsen Grgic är alltjämt skadade.

Truppen:
Anton Andersson
Linus Borgström
Nils Bertilsson
Edvin Christiansson
Tim Stålheden (K)
Oliver Silverholt
Godwin Aguda
Leonardo Farah Shahin
Melker Nilsson
Christoffer Carlsson
Lucas Sibelius
Oskar Lindberg
Gabriel Johansson
Rasmus Andersson
Noel Hansson
Hugo Tilly
Gustav Lillienberg
Vincent Bodiroza

Glöm inte anmäla er till YWP:s bussresa som rullar till Helsingborg klockan 11.10. Here we go!!

RED2024-10-26 14:07:58
Author

Fler artiklar om Falkenberg