Inför Falkenbergs FF - Malmö FF
Startar Berget?

Inför Falkenbergs FF - Malmö FF

Två lag där ett är i storform och leder serien och ett annat har haft ett visst oflyt när det kommer till att släppa in sena mål eller spela oavgjort trots ett visst spelmässigt övertag.

Falkenbergs FF

Falkenberg kommer till matchen med en form som kan beskrivas som helt ok. På senaste sex har Falkenberg en vinst, fyra oavgjorda och en förlust. Då var senaste förlusten borta mot Djurgården den 15 juli. Falkenberg började allsvenskan knackigt med sex förluster på åtta omgångar. Därefter har det blivit oavgjort mot Helsingborg, Göteborg, Norrköping och Hammarby. Det är alltså inget dåligt lag som MFF kommer möta. Även om laget låg sist i allsvenskan för bara någon omgång sedan har det spelmässiga som jag har sett ändå imponerat.

Helsingborg vände matchen sista tio och då bland annat genom ett mål av Anders Lindegaard. Samma sak hände mot Norrköping när Haksabanovic kvitterade i 95:e minuten. Mot Djurgården så gjorde Witry 1-0 på en frispark i 93:e.
Som ni ser har Falkenberg haft en del oflyt och i matchen mot Hammarby gjorde laget en riktigt bra match. Däremot möter man nu en motståndare som aldrig förlorat mot Falkenberg. I allsvenskan har Malmö sju vinster och en oavgjort sedan Falkenberg tog steget upp i allsvenskan. Det är onekligen så att Falkenberg slår ur underläge mot MFF.  

Malmö FF

Finns en stor chans för rotation i matchen. Efter att ha spelat ett lag mot Göteborg i finalen, med många byten i matchen efter och återigen mot Helsingborg så lär den fortsätta. MFF är bättre än Falkenberg på pappret och det är ett lag som Malmö ska slå. Malmö har på senaste gjort en hel del mål och har fem raka vinster i allsvenskan. Malmö har enbart förlorat mot Elfsborg i allsvenskan och mot IFK i cupfinalen. I övrigt har Malmö steppat upp rejält och visade både mot Hammarby, Göteborg och Helsingborg att formen är uppgående.

Laget som Falkenberg kommer möta är svårberäknat med vilken uppställning som kommer komma till start. Mot Helsingborg inledde Christiansen på bänken och mot Helsingborg så var Toivonen inte med i truppen överhuvudtaget.
Under tiden är MFF har radat upp segrar har nya spelare steppat upp rejält och spelare som Berget, Sarr och Brorsson har på allvar tagit chansen och gjort platsen i startelvan till deras. Vad JDT tänker om startelvan kan vi bara spekulera i men jag tänker ändå försöka mig på en startelva och sedan analysera varför han borde starta på det sättet.

Dahlin

Självklara förstavalet. Ingen diskussion.

Larsson

I brist på alternativ även om jag anser att han borde vila i minst två matcher.

Ahmedhodzic

Tror att Anel också skulle behöva lite vila men det finns inga alternativ utöver Hugo i truppen.

Brorsson

Varit en gigant både mot Göteborg och mot Helsingborg. Ska självklart fortsätta starta när nu Släggan är på gång.

Safari

Kommer troligen starta för att JDT inte vill ha en spelare totalt i frysboxen efter en sådan miss. Hellre att Safari kan bidra som reserv och rutin än att vara en risk i Europa eller allsvenskan.

Sarr

Lär fortsätta sitt genombrott. Eventuellt att Nalic kommer få starta för att faktiskt få visa vad han kan. Sarr har en underbar spelstil och jag tror han kan göra fullständigt kaos mot ett Falkenberg som har lite svårt att hålla tätt bakåt.

Bachirou

Betydligt bättre på senaste än i början av säsongen. Kommer Bachirou igång så är han en oerhört bra fotbollsspelare som är väldigt viktig för laget.

Christiansen

Erdal var inte särskilt bra mot Helsingborg och förhoppningen är att AC spelar i 60 minuter och matchen därmed avgjord. Sen tror jag han vill spela.

Berget

Bäst mot Helsingborg och gör mål i varje match just nu. Har lungor som en annan norsk längdskidsåkare. Vill själv spela och ska självklart spela.

Nalic

Jag tror att Adi tar platsen som varit Toivonens om AC nu startar på den platsen jag tror. Sågad för en låg lägsta nivå men han har ett spel i sig som innebär att om han får chansen och tar den så kan han själv avgöra matcher. Sådana spelare behövs också i ett lag.

Molins

IKT blev utsedd till månadens spelare i juli och med all rätt. Han har varit oerhört bra.
Jag tycker däremot att Gische har fått oförtjänt mycket skit då han faktiskt bidrar och gör det han ska och lite till. Han har också fungerat som en mentor för Sarr vilket är så oerhört viktigt. I matchen mot Falkenberg kommer han troligtvis att starta och då får han verkligen chansen.
 
 

 

Kalle Dahlberg2020-08-08 10:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?