Falcon Alkoholfri Arena, 2020-10-17 15:00

Falkenberg - Örebro

Inför Falkenbergs FF - Örebro SK: Motivation

Inför Falkenbergs FF - Örebro SK: Motivation

Ett evighetslångt landslagsuppehåll är äntligen över och Närkes stolthet åker mot Halland för att möta jumbon Falkenberg. En jumbo ÖSK ska ta hämnd på efter en bitter förlust på Behrnabeu tidigare i år men frågan är om magin är kvar i ÖSK efter uppehållet?

Först ett meddelande till allmänheten angående uppehållet.
Fan ta landslagsuppehåll som inte är VM eller EM.

Nu tillbaka till programmet.
Var hittar spelare sin motivation?
Detta varierar givetvis från spelare till spelare, för vissa handlar det om pengar.
Att göra sig förtjänt av den lön man har nu men framförallt göra sig förtjänt av ett nytt, lukrativt kontrakt här eller någon annanstans.

Eller kanske handlar det om kärlek? Till sporten som helhet, klubben man spelar för eller kanske spelar man för någon annans kärlek.
Det varierar som sagt från spelare till spelare men för laget finns det en faktor, mer än någon annan, som borde driva dem inför matchen mot Falkenberg.

Hämnd.
Inte bara för den hemska förlusten hemma tidigare i år men även förlusten på bortaplan förra året och det är hög tid att vi sätter dem på plats.
Nämligen på första plats på tåget ned till superettan.
 

"All aboard!"

Men vilka är det som sitter i Falkenbergs kupé?
Ja, kvar har vi de flesta. Inklusive tränaren Hasse Eklund som fortfarande är kvar och det är väl inte förvånande då Falkenberg fortfarande har en realistisk chans att klara sig kvar. Blott fem poäng skiljer dem från Helsingborg på kvalplatsen och man vet aldrig vart man har Helsingborg, chansen finns alltså att dessa lag byter plats innan säsongen är slut.

Men då måste Falkenberg vinna matcher samtidigt som Helsingborg förlorar och det sistnämnda må hända ett par gånger till innan säsongen är över men det förstnämnda? Falkenberg har blott tre segrar denna säsong och de har kommit med rätt jämna mellanrum, ungefär fyra förluster går innan Falkenberg vinner en match.

Och Falkenberg har förlorat fyra raka inför denna match....
Åh nej.

Men! I dessa matcher hade Falkenberg kvar John Björkengren, deras starkast lysande stjärna tillsammans med Edi Sylisufaj, och han har sedan dess hoppat av på stationen i Italien och gått till Lecce i Serie B.
Och in har en annan spelare kommit, en ung (men gammal) bekant i Gustaf Nilsson som gjorde stor succé i Falkenberg för ett par år sedan. Han hann med en mellanlandning i Bröndby innan han kom till Häcken och blev utlånad till sin moderklubb.

Återstår att se om han kan hjälpa sitt Falkenberg att stanna kvar i allsvenskan eller om han följer med laget ned i superettan, tills det att han plockas hem till Häcken, givetvis.
Nilsson och Sylisufaj är en potentiellt farlig duo som ÖSK bör se upp med och Falkenberg bör vara nöjda över en på pappret duglig duo som Sylisufaj-Nilsson. För Falkenberg har varit rätt målsnåla i årets allsvenska, tjugofyra mål framåt vilket gör att de är näst målsnålast framför AIK och Östersund.

Samtidigt är det inte svängdörrar i försvaret likt förra året, endast fyrtioen insläppta mål på tjugotre matcher.
Alltid något.

Här är tre spelare ÖSK bör se upp med:

#6 Anton Wede

Gjorde mål mot oss senast och härjade fritt med Kevin Wright.

#4 Carl Johansson
Någon vi bör ha koll på både som en potentiell ersättare till Skovgaard men också för att han är farlig i luftrummet.

#13 Marcus Mathisen
Verkar gilla västkusten och styr spelet på mitten för sitt Falkenberg.

Vad har hänt i ÖSK sedan sist? Inte mycket, Albin och Rasmus spelade landskamper för Finland i UEFA Nations hockey league eller vad det heter. Samtidigt var Kevin Wright nere och spelade för Sierra Leone vilket är roligt för om det ska vara landslagsuppehåll så vill vi iallafall ha några ÖSKare att hålla koll på.

Dessutom slängde Axén ut Axel som potentiell tränare för U-21 men det får han låta bli! Axel ska vara kvar i ÖSK om han fortsätter på det inslagna spåret men skulle vi inleda allsvenskan nästa år med att spela bakåtpassningar ad infinitum, då får han gå till U-21 landslaget.

Som sagt, inte mycket att rapportera om i det svartvita lägret utan istället ska det nämnas att kubanernas banderoller på västra stå ska hyllas. Budskap som "Nu är det vi som jagar - mot Europa" och "7 matcher. 7 vinster!" är nog exakt den injektion spelarna behöver inför en match som denna där risken finns att laget ställer ut skorna.

Men hämnd, supportrarnas kärlek och drömmen om europa borde väl motivera spelarna?
Det hoppas vi iallafall.

Sen återstår det att se vilka det blir som startar för ÖSK. Jake Larsson, Martin Broberg, Erik Björndahl, Dennis Collander och Albin Granlund saknas alla från truppen imorgon av olika anledningar och framförallt tappet av Granlund och Jake svider.

Detta innebär att vi förmodligen får se Romain Gall från start på vänsterkanten och jag hoppas att han är bättre defensivt denna gång för om Kevin inte får hjälp med Wede så kommer morgondagen bli ett helvete, rent utsagt. Förutsatt att Wright startar, det kan mycket väl bli Benji istället.

Men vi har ett par målfarliga djävlar där framme som kan göra livet helvetiskt för motståndarna också, Hümmet och Seger kommer starta och de har haft en fin form innan uppehållet.
Dessutom får min personliga favorit i årets ÖSK, Hussein Ali, spela och förhoppningsvis behöver inte Oscar Jansson bli bombarderad denna match.

Skulle vi vinna denna match, då har vi trettiotre poäng och är uppe på en åttondeplats, vår bästa plats på flera år. Säg då att vi vinner de resterande matcherna efter det, vem vet vart det kan sluta?
Kanske slutar det i en europaplats?

Så ta er hämnd, njut av supportrarnas kärlek och blicka ut mot europa.
För ni kan gå långt, ÖSK 2020.
Längre än vad Pode och Kamara tog oss 2014.
Längre än vad Astrit, DG och RÅP tog oss 2016.
Längre än vi har gått på ett decennium.

Fortsätter ni bara spela så här, så kommer det inte vara en dröm om europa.
Det kommer vara en verklighet.

Detta tror jag blir morgondagens startelva:

Deniz Hümmet - Nahir Besara
Romain Gall - Nordin Gerzic - Johan Mårtensson - David Seger
Benjamin Hjertstrand - Andreas Skovgaard - Michael Almebäck - Hussein Ali
Oscar Jansson


Matchen sänds på Dplay

Forza Svartvitt!

Per Ohlsjö2020-10-16 20:25:00
Author

Fler artiklar om Örebro