Inför GIF Sundsvall - MFF
Kapten AC äntligen tillbaks i truppen

Inför GIF Sundsvall - MFF

Det är nu den börjar, den där härliga perioden vi blivit vana vid senaste åren med tätt matchande. Allsvenskan och Europaspel parallellt. Ständiga avvägningar mellan att spela med bästa möjliga lag samtidigt som spelare inte får matchas alltför hårt. Visst är det härligt!

Efter derbyseger på himmaplan häromdagen väntar nu den långa resan till Sundsvall och NP3 Arena för pågarna. 

GIF Sundsvall ligger liksom HIF på nedflyttningsplats och kommer närmast från en 5-2 förlust mot Djurgården. Självklart är det här en match som Malmö FF ska vinna på det berömda pappret. Men, vi vet ju alla att det inte är så enkelt, vinster når man inte genom statistik - jobbet måste göras och ingen motståndare får underskattas oavsett placering eller tidigare resultat. Tränare Milojevic säger på mff.se: "Det gäller att vi håller våra huvuden på rätt ställe".

Den tidigare milslånga skadelistan är numera en lugnare läsning. Oscar Lewicki saknas tyvärr fortfarande. Däremot är vår käre kapten AC glädjande nog tillbaks i truppen. Om han sen kommer att spela eller inte återstår att se. De närmaste dryga två veckorna spelar MFF fyra matcher, Milos säger att man hoppas att AC ska kunna spela i tre av de fyra. Utan att ha någon som helst aning gissar jag att det blir max ett inhopp för AC uppe i Sundsvall. 

En som inte verkar komma till spel är Isak Kiese Thelin som haft feber i två dagar. Även om han själv inte verkar ha gett upp hoppet om att bli spelklar känns det onekligen onödigt att riskera något med det täta matchande som väntar. 

I införsnacket säger Milos också att det kommer att finnas fler spelare som inte kommer att följa med till Sundsvall, dock utan att nämna vilka. Det ska handla om spelare som inte är helt hundra och spelare som har tufft att återhämta sig från spel på konstgräs. Det är väl inte helt orimligt att Ola är en av dessa. Kanske även Moisander, som ju nyligen kommit tillbaks från skada och dessutom inte tillhör de yngre. (Som tant har jag svårt att kalla spelare som är decennier yngre än mig för gamla). 

Det verkar alltså som att vi kan räkna med en del förändringar inör fredagens match. En som jag hoppas få se i spel, och lyckas är Eric Larsson. Jag tror det är viktigt att få igång honom inför det som väntar under sommaren, där vi lär bli tvungna att rotera. Jag vill också se mer av Peña, känslan är att vi bara fått se smulor av vad han kan prestera och om det stämmer så kommer han att bli viktig i eventuella Europamatcher längre fram (ingen jinx). Och ja. trots att Peña är sydamerikan så är han van vid konstgräs. (Skicka gärna vidare den infon till kommentatorerna i studion). 

En stor eloge redan nu till er som tar er ända upp till Sundsvall för att se machen på plats. Själv kommer jag att spendera matchen framför TV:n tillsammans med min mamma, sittandes i pappas gamla TV-fåtölj. Imorgon är det precis ett år sedan han lämnade oss. Utöver alla andra, mer logiska, skäl till att vilja att MFF ska vinna önskar jag mig därför personligen en riktig "håll käften seger" imorgon. 



 

Åsa Flykt2022-06-30 20:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?