-

Inför Guldmatchen
Kommer vi kunna se en repris från 1989?

Inför Guldmatchen

Redan idag åker IFK Norrköping ner till Malmö för att förberedda det sista innan lördagens seriefinal. Malmö FF spelar om en fjärdeplats samtidigt som Peking slås om titeln. Det vankas en rysare på Swedbank stadion mellan två historiska lag.

Serieledarna åker till Malmö för att möta svenska mästarna. För er som tror att di blåe ska lägga ut skorna innan matchen kan redan nu glömma de tankarna. MFF-tränaren Åge Hareide har sagt att laget ska satsa 100% och att förlora inte är ett alternativ.

Skåningarna krigar om fjärdeplatsen. IFK Norrköping, som ni vet spelar om att ta guldet. Samtidigt spelar AIK borta mot Örebro, IFK Göteborg hemma mot Kalmar. Peking får inte tappa poäng samtidigt IFK Göteborg vinner för att vinna guldet.


HISTORIA
Malmö och Norrköping är två klassiska fotbollsstäder. Sist IFK Norrköping vann allsvenskan var just på Malmö stadion 1989. På 40-talet var dessa två klubbarna de två största rivalerna i svenskfotboll. Lagen har möts 134 gånger. Malmö har vunnit 55 och IFK Norrköping 43 av dessa mötena. Det var 25 år sedan (1995) som Kamraterna vann borta mot Malmö. Då blev det 3-1 inför 3000. Senast 2013 tog IFK Norrköping poäng i Malmö.Förra året vann skåningarna bägge mötena. 3-0 hemma och 2-1 borta. I sommar vann Peking hemma med 3-1 efter mål av Wahlqvist, Kujovic och Fransson.

MALMÖ FF
Åge och hans lag har haft en tuff säsong i allsvenskan. Resultaten har inte varit ”likt” Malmö som vi tidigare har sett. I Europa har det gått kalasbra men i den inhemska ligan har spelet knackat. Elvan från förra säsongen har nästan helt blivit en helt nykomponerad det här året. Dock har värvningarna sett bra ut för sportchefen Daniel Andersson. Åge har roterat mycket i laget och de flesta spelarna har fått chansen i år. Truppen är bredd och det finns mycket rutin i laget. I skåningarnas tankar finns tisdagens Champions League-match i Ukraina. Det kan ingen förneka. 
Frågetecken: Nikola Djurdjic (ljumske) och Kari Arnason (rygg). Missar gör Guillermo Molins (stukad fot) och Zlatan Azinovic (långtidsskada)


IFK NORRKÖPING
Hela truppen är frisk när Janne Andersson tar med sina pågar ner till Skåne. På fredagen efter träningen åker laget till Malmö där de sover över inför lördagens superfinal. Fystränaren Jonas Hellberg och Christopher Telo har berättat i veckan att det är viktigt att inte ändra mycket i förberedelserna utan att fortsätta på samma vinnande spår som under hela året. Därför kan vi nog gissa att startelvan blir densamma. Små frågetecken är det dock. Telo eller Tkalcic? Bärkroth, Nyman och Kamara?
Troligt startelva: Nilsson; Wahlqvist, Johansson, Wiklander, Tkalcic; Bärkroth, Fransson, Sjölund, Traustason; Nyman och Kujovic.

Efter den avslutande träningen på fredagen kommer en intervju med Janne Andersson.

RESAN
4000 Peking-supportrar väntar vara på plats. 7 bussar från Peking Fanz och ett tåg med 600 personer kommer dyka upp. Då anordnar även Clubb33, Shine och Legendos något också. Samtidigt åker alla Peking-supportrar från hela landet med bilar också.


Guldköping är på plats och följer matchen live. Vi kommer att liverapportera via Twitterkontot @SFGuldköping. Matchreferat, intervjuer och resereportage också att komma upp efter matchen. 

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2015-10-30 09:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås