Bravida Arena, 2023-07-15 17:30

Häcken - Brommapojkarna

Inför Häcken - BP: Dags att vända på skutan

Inför Häcken - BP: Dags att vända på skutan

BP har en svår match framför sig på Bravida Arena - men några ljusglimtar finns det!

BP anländer till Bravida Arena med tre raka förluster i bagaget. Häcken, som just nu ligger på en tredjeplats, förlorade senast borta mot Djurgården för 6 omgångar sedan.

Lurig match för BP:
Vi mötte de andra topplagen Elfsborg, Djurgården, och Malmö i de tre första omgångarna av årets Allsvenskan och det gick som det gick. 3 förluster varav vi endast var riktigt med spelmässigt i matchen mot Malmö som lika gärna kunde slutat i 3 poäng till BP. 
Mycket har hunnits förbättrats sedan dess och många poäng har hämtats hem till Bromma. De senaste matcherna har vi inte lyckats få den utdelning som behövts för att ta tre poäng, vi skapar chanser nog för att döda matcherna men kvalitén i sista aktionen har inte funnit där. 

BP ändå starka på bortaplan: 
4 av 6 vinster har kommit på bortaplan. Under resorna till Halmstad, Värnamo, Kalmar, och Norrköping har vi fått komma hem med 3 poäng. Vet inte om det finns en underdogeffekt på bortaplan som spelarna behövt för att riktigt kicka igång - men vi får hoppas att det kickar igång i dagens match i alla fall. 

Bollinnehav eller kontringar: 
Hur kommer matchbilden se ut? Att hålla bollinnehav och kontrollera mittfältet mot Häcken är inte en lätt uppgift. I en del matcher där vi lyckats hålla högt bollinnehav så har vi haft problem att göra mål t.ex. mot Sirius & AIK. Samtidigt som i matcherna mot Norrköping & Kalmar så hade vi inte så mycket bollinnehav men lyckades hota med kontringar istället. 

Status i Häcken: 
Benie Traore, Häckens målkung, kommer inte till spel på grund av att han håller på att avsluta en övergång till Sheffield United - skönt för oss! 
Häcken har också precis lirat Europamatch för tre dagar sedan och returmötet i Wales är om tre dagar. Det borde betyda att vi ser en del rotation från Häcken idag - vilket vi hoppas gynnar oss. Men Häcken har också skaffat sig en rätt bred trupp där även rotationsspelarna utgör ett hot. 

Ändringar i BP:s elva: 
Jag hoppas att vi får se lite förändringar i elvan idag. Det behövs förändring och nytändning för många spelare efter de senaste matcherna. Jag hoppas att vi vilar Cosic, Fritzon, och Calisir - och istället ställer upp något sånt här: 

3-5-2
Sidklev
Sulaka - Sögaard - Heggem
Jensen - Ackermann - Leach - Odefalk - Waker
Pettersson - Vasic 

Jag hoppas helt enkelt att vi fokuserar på att kontrollera mittfältet i denna match genom att trycka in en extra på mitten istället för att köra med tre anfallare. Tycker att trion Leach, Ackermann, Odefalk på pappret är ett välbalanserat mittfält med aggressiva och löpvilliga spelare.  
Helt ärligt så tror jag väl att det är troligare att Calisir och Fritzon får starta även denna match istället för Sulaka och Odefalk, men en supporter får väl drömma

Nu vänder vi skutan och tar hem 3 poäng till Bromma - ses på Hisingen 17:30!

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-07-15 12:12:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna