Örjans Vall, 2021-11-01 19:00

Halmstads BK - AIK

Inför Halmstad - AIK: Toppstriden fortsätter att förvåna
Bild på Nabil Bahoui mot Halmstad för något år sedan.

Inför Halmstad - AIK: Toppstriden fortsätter att förvåna

Imorgon gästas Halmstads BK av AIK på Örjans vall. Båda lagen är i stort poängbehov och ska AIK haka på i toppen så är det bara seger som gäller.

Den allsvenska toppstriden fortsätter att förvåna. Colak räddade tre poäng för Malmö på tilläggstid i Uppsala. Den svårälskade Simon Strand drog på sig en utvisning innan han välte en kamera när Boråslaget kammade noll i Norrköping. Djurgården lyckades hålla ut och gnuggade till sig tre poäng mot Örebro. Känslan är att få lag, om något, kommer gå rent resten av säsongen och drömmarna om guld lever fortsatt.

Svårspelade Halmstad
I inledningen av säsongen var känslan att Halmstad såg tillräckligt stabila bakåt för att kunna hålla sig ovanför kvalstrecket, men nu ligger de där med fem matcher kvar att spela. Hemma på Örjams vall har nio av tolv matcher slutat oavgjort. Således har Halmstad endast tagit fler poäng på hemmaplan än vad Örebro och Östersund gjort.

Samtidigt har HBK stängt ner sina motståndare duktigt på hemmaplan och det är sällan de läcker bakåt. Mittbackslåset Baffo och Johansson håller en hög nivå och har imponerat. Längst fram har de starke Sadat Karim och snabbe Marcus Antonsson. Den duon är långt ifrån svag, men där bör Milo och Sotte gå segrande ur striden.

Vad ska AIK göra för att vinna?
Det råder inga tvivel om att det med största sannolikhet kommer bli en match fylld av kamp och där duellspelet förmodligen kommer vara avgörande. Samtidigt är det en matchbild som Halmstad förmodligen är mer nöjda med än AIK. Därför blir det viktigt att få till ett eget spel, något AIK haft svårt för. Det har naturligtvis inte undgått någon att AIK haft obegripligt svårt på bortaplan och det är en trend som måste brytas.

Spelare som Elbouzedi, Stefanelli och Bahoui tror jag kan bli direkt avgörande. De tre behöver hitta rätt ytor och bidra med konstruktivitet. Det är viktigt för laget att Mikael Lustig är tillbaka från avstängning. Ytterbacken som inte riktigt kommit upp i nivå är ändå otroligt nyttig och AIK är ett bättre lag med honom i startelvan. Det betyder också att Bartosz inte behöver göra rockader i uppställningen för att ersätta honom.

I matchen mot Malmö så bänkades Goitom, men han stod för ett fint inhopp och jag tror vi kommer få se honom från start imorgon. I övrigt ser jag gärna Nabil som offensiv mittfältare, Stefanelli till vänster och Elbouzedi till höger. Rogic har i mina ögon inte levererat och jag hoppas därför att han får inleda på bänken.

Trolig elva:
Kristoffer Nordfeldt

Mikael Lustig
Alexander Milosevic
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Bilal Hussein
Sebastian Larsson

Zachary Elbouzedi
Nabil Bahoui
Nicolas Stefanelli

Henok Goitom 


Vilken elva ser ni helst? Kommer AIK lyckas vinna på bortaplan? 

Filip Barkman2021-10-31 20:45:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen