Örjans Vall, 2021-08-07 17:30

Halmstads BK - Malmö FF

Inför Halmstad BK – Malmö FF

Inklämd mellan Europamatcherna mot Rangers hittar vi den klassiska Allsvenska pärlan, HBK på Örjans. Har MFF energi, rutin och hungriga spelare nog för att kunna besegra Bollklubben eller kommer Europafokuset att stjälpa oss?

Roys och Toms klassiska gamla HBK på Örjans vall i augusti låter som en alldeles underbar liten gåva från schemaläggarna till MFF och dess supportrar. En match på gräs, i charmiga sommarstaden Halmstad mot ett lag som vi vinner mot 9/10. Dessutom årets näst närmsta match efter Mjällby. Upplagt för fest och tre poäng? Nä, riktigt så lätt är det ju inte denna gång.

Fyra dagar efter urladdningen mot Rangers och endast tre dagar innan returen ska MFF ändra fokus och se till att inte göra om 2019 års misstag och kryssa bort oss från toppen under vår Europa-jakt. Då som nu tampades vi med Djurgården i den Allsvenska toppen men fyra kryss under sommarmånaderna blev för dyrbart för di blåe.

Sådana misstag vet naturligtvis diretore Andersson om. Lärdomen har varit att ha en bredd som är så stark att den pallar att ta ansvar i Allsvenskan när slitna nyckelspelare måste vilas i Allsvenskan. Vi var många som satte semesterkaffet i halsen när vi såg elvan senast mot Mjällby (helt ärligt, schemaläggaren måste älska oss) ett kraftigt roterat Malmö såg efter 45 ut att göra en sån där 2019-sommarmatch men i andra halvlek lade man bara in en växel till och vann till sist komfortabelt. Kan JDT göra om tricket mot HBK?

Då startade han med Abubakari, Nanasi, Erdal, Adi, Frazze och sedan byttes Pavle in i halvlek. Dessa är spelare som gått in i rätt många Allsvenska lag och som 2021 tar det ansvar som behövs när AC, Colak, Ola och Anel och ser till att vi vinner mot Allsvenska mittenlag. Vi kan väl förvänta oss något liknande när Jon Dahl Tomason mönstrar sin startelva på lördag.

Vad har vi på Halmstad då? Jo, trots en tradig förlust mot AIK senast så har man innan det seger borta mot ÖFK, kryss i derbyt mot Varberg och ett meriterande kryss hemma mot gräsallergiska Djurgården. Att som nykomling ligga tia i tabellen på samma poäng och målskillnad som storsatsande Göteborg tyder ändå på att HBK inte bara kommer att lägga sig och dö. MFF måste ut och göra jobbet, precis som man gjort mot de här lagen vi förväntas vinna mot: Degerfors och Mjällby.

Matchen spelas 17.30 på Örjans vall, till matchen kommer vi dessutom att ha ett större bortafölje som förhoppningsvis kan hjälpa pågarna att göra det nödvändiga för att ta tre poäng. För oss mindre lyckligt lottade så är det Discovery + som gäller.

Framåt Malmö, heja di blåe!

Fredy Espitia2021-08-06 15:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?