Örjans Vall, 2021-07-12 19:00

Halmstads BK - Djurgården

Inför Halmstads BK - Djurgårdens IF
Får Joel Asoro sin andra match från start borta på Örjans Vall? Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Inför Halmstads BK - Djurgårdens IF

DIF har chansen att återta serieledningen när man möter Halmstad på Örjans Vall för första gången på fyra år. Forum 1891 tittar närmare på förutsättningarna inför matchen.

Omstarten av allsvenskan var övertygande och innebar återtagen serieledning för Blåränderna efter 3-0 hemma mot Örebro inför en jublande hemmapublik. Under helgen vann Malmö säkert mot Sirius och gick återigen upp i ledning i en haltande allsvensk tabell. Under måndagskvällen har DIF chansen att på nytt passera skåningarna (med en match till godo). Då krävs dock en trepoängare på Örjans Vall mot luriga Halmstad, med bland annat välbekante Pelle Olsson i ledarstaben.

Skuggar i skytteligatoppen
Det är första gången de båda lagen möts på nästan fyra års tid. Hallänningarna vann i fjol övertygande Superettan ledda av mittbacksveteranen Andreas Johansson. I år har man spetsat till offensiven genom att plocka in Marcus Antonsson från Malmö. En pånyttfödd Antonsson har tackat för förtroendet genom att göra fem mål. Bara Malmös Colak, Norrköpings Adegbenro och Degerfors Edvardsen har hittat nätet fler gånger.

Halmstad ligger nu tia i tabellen. Nykomlingar är ofta utpräglade hemmalag, men Halmstad har lite överraskande gjort bättre ifrån sig borta än hemma. Man slog till exempel Elfsborg borta i slutet av maj. När serien startade om fick man också med sig ett oavgjort resultat mot Hammarby på Tele2 Arena. Man har dessutom bara förlorat tre matcher så här långt och har fått mycket ros för sin starka organisation och hårda arbete.

"Ganska likt DIF under Pelle Olsson"
Det är med andra ord inget dåligt motstånd som DIF ställs mot och det kommer att behövas en fullgod prestation för att få med sig alla tre poäng hem till Stockholm.

– Det är ganska mycket Pelle Olsson över Halmstad, man ser ganska mycket av hans fotboll deras spel. Ett väldigt välorganiserat lag defensivt som är ganska tydliga i anfallsspelet. Faktiskt ganska likt så som Pelle spelade när han var tränare i Djurgården. De är två duktiga tränare som har fått ordning på laget så vi behöver vara bra på att flytta över och jobba hårt för varandra för de överbelastar mycket i olika ytor och då räcker det med ett misstag för att det ska bli farligt. Viktigt att vi är kollektiva och kompakta, säger Thomas Lagerlöf till dif.se.

Nyholm på bänken?
Firma Bergstrand-Lagerlöf överraskade lite när man i förra omgången gav Joel Asoro sin första start. Asoro insats gav mersmak och tränarna är inte kända för att rotera på laget i onödan. Mycket talar därför för att samma elva får chansen även imorgon. Samtliga spelare som startade mot Örebro finns hur som helst med i truppen. Noterbart är även att Jesper Nyholm finns med för första gången på mycket länge efter sin långtidsskada.

Men sett till hur det såg ut mot Örebro finns det knappast någon anledning att ändra på laget, där Magnus Eriksson stod för en magnifik insats flankerad av Asoro och Chilufya och uppbackad av Finndell och Schüller. En del röster har höjts om att någon annan skulle få chansen i nummer nio-rollen, men stalltipset är att det ändå blir fortsatt förtroende för Kalle Holmberg, som trots att han stundtals var osynlig stod för en assist senast.

Om det blir någon ändring beror det gissningsvis på de annorlunda förutsättningarna på Örjans Vall, sett till publik men kanske framför allt underlag.


Vilken elva hoppas du på imorgon? Fritt fram att diskutera nedan.
 

Isak Bellman2021-07-11 21:41:00
Author

Fler artiklar om Djurgården