Eleda Stadion, 2023-08-07 19:00

Malmö FF - Halmstads BK

Inför Halmstads Bollklubb - Början på andra rundan
Kan en ifrågasatt IKT hålla i målformen?

Inför Halmstads Bollklubb - Början på andra rundan

Efter en briljant start på allsvenskan med åtta raka segrar har det gått trögare i spelet ett tag. Efter segern mot Värnamo och ett relativt behagligt spelschema stundande kan en seger mot Halmstad BK betyda en start på en andra ”winning-streak”.


Malmö går in i matchen med blandade känslor. Visserligen besegrades Värnamo senast relativt komfortabelt men spelet har inte klickat riktigt som i början av säsongen och de nya pusselbitarna i laget har visserligen inte floppat, men likväl inte riktigt kunnat fylla Hugo Larsson och ACs skor.

Den som spenderat mest tid på planen av de nya rekryterna är Sebastian Jørgensen (givet att man inte räknar Pinne vilket jag inte gör). Han har visat goda tendenser men det sista beslutsfattandet har saknats och det finns inget jag gillar mer än det sista beslutsfattandet såg efterlyser jag mot Halmstad, då jag tror han kommer starta till höger.

Mer i offensiv beräkning har vi firma Nanasi-Ali som verkligen börjar hitta varandra. Känslan är att vilket försvar som helst kan brytas ner med taktiken ”passa Nanasi eller Taha så löser de det säkert för de är så bra på väggspel och en mot en samt ibland blir det mål”. Kanske cynisk kommentar. Det jag vill bemärka är att det såg väldigt bra ut från de två mot Värnamo och lyckas de dessutom få med IKT som verkar ha hittat målkänslan igen mot HBK kan det bli riktigt kul.

De fem senaste mötena mellan MFF och HBK har resulterat i tre Malmösegrar samt två 0-0-matcher. Den mest minnesvärda såklart vårens möte som slutade 0-1 till Malmö efter mål i 96:e av den gode Patriot Sejdiu.

Nu vänder vi blickarna norrut och tittar på hur HBK kommer in i matchen. Halmstad ligger 8:a i tabellen vilket med Halmstadmått mätt får sägas vara klart godkänt. Dessutom delar de poängantal med Kalmar, Hammarby och Norrköping vilket betyder att de inte är så långt från 5:e-platsen. Dock har de ingen fin resultatrad med endast en seger på de senaste sex matcherna, den allra senaste en 5-0 förlust mot bottenplacerade Varberg hemma på Örjans Vall. Med fotbollens aldrig bristande logik betyder det alltså att de inte kommer ha en chans mot Malmö på skånsk mark.

Bästa målskytt för Halmstad denna säsong är nyförvärvet Viktor Granath som stått för sex mål och två assist hittills. Dessutom ska Martin Olssons bror Marcus Olsson nämnas då han spelar för Halmstad, kan bli tändvätska ifall Martin skulle få starta istället för den avstängda Busanello. Syskonkärlek ni vet. Halmstad har dessutom förstärkt med MFF-profilen Marko Johansson på lån vilket absolut förstärker deras defensiv. Tidigare nämnd fotbollslogik betyder tyvärr också att han kommer stå för en monsterinsats på stadion och rädda straffar och frilägen som att hans liv hängde på det.

Så avslutningsvis hoppas vi på att IKT kan fortsätta motbevisa tvivlare i nätet bakom Marko och att nyförvärven kan få skina lite i augustisolen.

Framåt Malmö, heja di blåe.

Filip Nyman2023-08-06 14:54:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?