Inför Hammarby - Göteborg: Viktig höstmatch väntar
Gärna lite måljubel i afton Selmani!

Inför Hammarby - Göteborg: Viktig höstmatch väntar

Två lag med stukade självförtroenden ska göra upp på torsdagskvällen i Stockholm. Viktigt på riktigt. Ikväll gäller det att grönvita spelare taggar till och tar jobbet. Visar oss att man fortfarande har stolthet och vilja.

Det regnar, det är kyligt, det är höst. Det vankas superviktig match mot IFK Göteborg.

Vi vann i måndagens match mot Varberg. Men det var med ett nödrop. Och hjälp av ett kraftigt syn-nedsatt domarteam. Spelet glänste inte alls.
Göteborg förlorade mot AIK med 3-1.  Inget av lagen har någon spelare avstängd inför kvällen. Vi får tillbaka Jeahze. Han är viktig för vår offensiv. Det kändes tydligt i måndagens match.

Det förvånade mig att både Jeppe och Paulsen bänkades senast. Även utnämningen av Bojanic som lagkapten fick mig att höja ögonbrynen av förvåning.

Men mest av allt förvånade mig matchbilden. Förvånade och plågade. Jag tyckte att måndagens match kändes som en repris av en era från långt tillbaka. Där vi låg på kontring. Där vi tillät motståndarna ha boll och styra matchbilden. 2019 års offensiva frenesi kändes plötsligt som en dröm. Något som kanske aldrig har inträffat. Jag fick faktiskt ont i magen av matchen mot Varberg. Jag kanske överdriver nu men det var ingen peppig Pernilla som lämnade arenan trots tre poäng med i bagaget.

Låt oss hoppas att torsdagsmatchen kommer att visa något annat. Jag vill se ett Hammarby som tar tag i taktpinnen. Som spelar med ett hemmastöd i ryggen. Som vill vinna och som inte givit upp säsongen.  Jag skulle vilja se samma sak som jag fick se i matchen mot Basel. De kan ju. Derbyt mot dif var förfärligt. Håglöst och uppgivet.
Hemskt. Vi studsade inte tillbaka mot Varberg. Hängande huvuden och tröga ben. Jag hoppas studsen kommer nu.

Innan matchen säljer vi matchprogram. Äntligen är vi igång igen med de allsvenska matchprogrammen. Men vi behöver köpare. Gärna nya köpare. Jag tänker att om du är en som aldrig någonsin lagt 40 kronor på ett av våra program så tycker jag verkligen att du ska göra det i afton. Vi intervjuade Amoo i matchen i måndags. Amoo avgjorde den. I kvällens nummer är Fenger huvudintervjun. På omslaget syns Selmani. Det är statistiskt sett goda chanser att någon av dessa två blir hjältar. Nahir Besara prydde numret när han klackade in bollen mot dif. Våra säljare finns runt om arenan. Cash eller swish.

Vi på läktarplats kan också steppa upp. Vi kan bättre än i måndags.

Vi ses i vimlet vänner!
 

Pernilla Olsson2021-09-23 11:45:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!