Inför Hammarby hemma: ”Ska gå in med stort hjärta”
Nu gäller det att ta andra raka hemmasegern.

Inför Hammarby hemma: ”Ska gå in med stort hjärta”

Förlusten mot IK Sirius är glömd och imorgon väntar en ytterst viktig hemmamatch mot sjundeplacerade Hammarby. FFF är taggat till tusen och vill ta andra raka segern på hemmaplan.

Först vinst mot Varbergs Bois och sedan knapp förlust mot IK Sirius. Hasse Eklund ser – trots den tunga förlusten senast – positiva tendenser.
– Vi har bra prestationer bakom oss. Vi vann mot Varbergs Bois och jobbade med rätt attityd även om vi fick ett dåligt resultat mot Sirius. Det ska bli kul att möta Hammarby hemma på gräs. Det känns som att vi är på gång, säger huvudtränaren.

Hammarby har i år blandat och gett mycket. De har inte fått samma fart på målskyttet som ifjol och också släppt in fler mål än tidigare. Men det är ett lag som har många klasspelare, som exempelvis Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic.
– Det är ett bra lag, framförallt offensivt. De har väldigt stor rörlighet och många bra spelare. De har släppt in rätt många mål för att vara ett topplag och har haft lite osynkad backlinje emellanåt. Vi får försöka utnyttja att de inte har varit så bra bakåt. Det gäller att vara superskarp i defensiven så deras offensiv inte får briljera i den här matchen, säger Hasse Eklund.

FFF ligger för närvarande sist i tabellen och en seger skulle betyda mycket.
– Jag hoppas att vi tar chansen nu. Vi ska gå in i den här matchen med stort hjärta och kriga oss till tre poäng. Vi ska försöka utnyttja att det inte går så snabbt som det brukar göra för Hammarby som är vana vid konstgräs, säger coachen.

Mittfältaren John Björkengren är varningsavstängd. Kwame Kizito och Tim Erlandsson är korsbandsskadade. Gustaf Nilsson missar även denna match på grund av skada. Sander van Looy har varit sjuk och medverkar inte heller imorgon. På pluskontot är mittfältarna Marcus Mathisen och Melker Nilsson tillbaka från skada.

Truppen består av följande 18 spelare:
1. Johan Brattberg (mv)
4. Calle Johansson
6. Anton Wede
8. Tobias Karlsson
9. Nsima Peter
10. Kalle Söderström
11. John Chibuike
12. Christoffer Carlsson
13. Marcus Mathisen
14. Matthew Garbett
16. Viktor Noring (mv)
17. Edi Sylisufaj
18. Jacob Ericsson
25. Tobias Englund
26. Grégoire Amiot
28. Melker Nilsson
33. Tibor Brink Joza (K)
34. Axel Norén

Matchen på Falcon Alkoholfri Arena drar i gång klockan 14.30 under söndagen. Nedan finner ni tv-intervjuer med Marcus Mathisen och Hasse Eklund.

RED2020-09-26 14:32:53
Author

Fler artiklar om Falkenberg