Inför Hammarby IF - IFK Norrköping träningsmatch
Det är så här vi vill se Rikard Norling i år! Tyvärr hade han använt ett dåligt tvättmedel som inte tog bort alla fläckar på jackan!

Inför Hammarby IF - IFK Norrköping träningsmatch

Dags för Hammarbymatchen och premiär för Norlings fösta startelva. Jag vet inte, mer än vad som sipprat ut från träningarna, hur han tänker, men med tanke på att det tillkommit spelare de senaste dagarna ska det bli intressant att se ett första lag på plan och vilka byten han kommer att göra. Totte är ju fortfarande på rehabilitering och Viktor Agardius är enligt Norling inte aktuell för spel. Vi fick just reda på att även Palmason, Binaku, Isisak, Kusu, Khazeni och Lima är skadade.

Hur kan vi förvänta oss att vi agerar på Telo2 imorgon?

Norling har sagt att han vill ha en trebackslinje. Nu har han plötsligt många spelare att använda sig av. De sista som anlänt är det nog svårt för honom att någon känsla för deras dagsform. Jag tror inte Norling bryr sig så mycket av vad som hände förra året, utan jag tror att han kommer att välja de spelare som ser bäst ut för tillfället. Han har också nämnt att det han sett tycker han om och han vill få alla att bli engagerade och slåss för sina platser, ingenting är givet, så tror jag han kan öka möjligheten att spelarna presterar bättre än förra året.

På målvaktssidan är det ju klart uttalat att Oscar är förstemålvakt.

Vi vet att han vill ställa upp med ett tremannaförsvar. Iimorgon som trebackslinje kan jag tänka mig att Norling ställer upp med Linus som HB. Att Norling valt Linus framför Henrik som vice lagkapen får mig att tro att Henrik tills vidare får se sig som backup till högerbacksplatsen.

I mitten är det osäkrare, men när nu Marco Lund köpts fri och redan är på plats i Norrköping och dessutom tränat med Odense så här långt, borde han vara spelbar. Skulle kunna tänka mig att Norling också vill se Finnur och eventuellt Castegren på den platsen.

Till vänstra sidan har vi då kvar Stefansson och Binaku som Nordling sagt positiva saker om. Även Telo finns tillgänglig även om jag hellre ser honom som wingback förutsatt att han håller gammal fin form. Definitivt så länge inte Fonfana har skrivit på.

Höger wingback ser jag en Kevin Alvarez som verkar ha fått en nytändning, en kraftig spelatyp med hög energi. Även om det var mot sämre motstånd så var det riktigt roligt att se honom spela i cupmatchen mot Gottne i somras.

Högermittfältare, Ishaq som coming man spelas in? Om inte Alle skriver på så kan jag tänka mig att Norling satsar på de som stannar?  På mitten borde Isisak vara given, med Kusu som backup. Till vänster borde Haksa vara given, med Sema som backup.

Det betyder att Levi och Adegbenro borde vara givna så länge Totte är skadad som backup där har vi Lima och Björk. Det skulle betyda att följande spelare borde vara intressanta för spel om det inte är någon skada eller annat som hindrar dem!

Om vi jämför förra årets premiärmatch med årets så ser vi att IFK ställde upp så här i matchen mot Sarpsborg borta. Isak, Gerson, Castegren, Rasmus, Telo, Kusu, Blomqvist, Isisak, Khazeni, Björk och Haksa och på bänken: Julle, Kevin, Sampsted, I. Smith, Fransson, Thern, Lima, Lindahl och Totte,
och lägger till Almqvist och E. Smith som kom och försvann under året så har det försvunnit 9 spelare på ett år. 

Så imorgon kan jag tänka mig något sådant här sedan kan ju det behöva pusslas ihop med de som har 1 timma i kroppen med dem som har 30 minuter. 

Namn med parenteser är skadade eller inte aktuella mot Hammarby
Målvakter: Jansson, Lindgren och Jacobsson
Trebackslinjen: Wahlqvist, LundTelo med Castegren, Stefansson, Rask, (Agardius), (Palmason), (Binaku).
Mittfältet med wingbackar: Álvarez, Abdulrazak, Alle, Haksa, Sema med Dino, (Isisak) (Kusu),(Khazeni) 
Anfall: Levi och Adegbenro, med Björk, (Totte) och (Lima)

Men det var gågna tider så släpp loss spelarna och låt Norling bestämma så får vi se hur det går mot Hammarby! Vi är väldigt nyfikna!

Hammarby verkar som om de har värvat klokt och jag ser dem som potentiella utmanare till Malmö tillsammans med Häcken och Elfsborg. Jag klassar IFK och Djurgården, som båda har bytt ut stora delar av trupperna och i IFKs fall även tränare, som andra nivåns utmanare och sedan kommer nog AIK, Göteborg, Mjällby, och kanske Örebro. Sedan har vi Sirius, Kalmar, Varberg, Halmstad, Degerfors och Östersund.

Till Hammarby har anslutet Astrit Selmani (fw) från Varberg, Jón Gudni Fjóluson (b) från norska Brann, Vladimir Rodic (mf) som har varit utlånad till Odd i Norge under hösten, Abdul Halik Hudu (mf) från GIF Sundsvall, Jean Carlos de Brito (b) utlånad till finska TPS, Mayckel Lahdo (mf) uppflyttad till A-laget, David Accam (fw) lån från amerikanska Nashville.

Hammarby har blivit av med Alexander Kacaniklic till kroatiska Hajduk Split, Hjalmar Ekdahl har gått till Djurgården, Oscar Krusnell till BP, Benjamin Machini till Sollentuna, Serge-Junior Martinsson Ngouali, klubb inte klar idag, Aron Johasson, klubb inte klar idag, Kalle Björklund utlånad till Falkenberg och Tim Söderström till Maritimo på Funchal och den portugisiska Primeria Liga. David Fällman eventuellt till Ålesund.

Hammarby har redan hunnit spela två träningsmatcher, dels mot Brage, vinst med 2-1, och dels mot Akropolis 3-3

Mot Brage ställde Bajen upp med en 4-1-4-1-uppställning så här:
MV: David Ousted
HB: Simon Sandberg (ut 65) HMB: Mads Fenger (ut 46), VMB: Jón Gudni Fjóluson (ut 65), VB: Mohannad Jaehze
SM: Darijan Bojanic (ut 46)
HM: Akinkumni Amoo, HMM: Abbe Khalili (ut 46), VMM Jeppe Andersen (65), VM Vladimir Rodic (ut 65)
F: Astrit Selmani (ut 65)
Byten: 46 Axel Sjöberg, Richard Magyar, Abdul-Halik Hudu, Gustav Ludwigson
65 Loue Bayere Junior, Aziz Mohammed Ouattara, Axel Sjöberg, Mayckel Lahdo, Willot Swedberg

Mot Akropolis ställde de upp med något som mest liknade 4-3-3
MV: David Ousted
HB: Simon Sandberg, HMB: Mads Fenger VMB: Loue Bayrere Junior, VB: Mohannad Jaehze
HM: Darijan Bojanic, MM: Alexander Kacaniklic, VM Abbe Khalili
HF:, Josef Erabi MF: Gustav Ludvigson, VF: Mayckel Lahdo 
Byten: Abdul-Halik Hudu, Alex Douglas, Akinkumni Amoo, Vladimir Rodic, Oliver Dovin (MV)

Lycka till grabbar, nu kör vi så det ryker som det heter på svenska!

Matchdata:
Torsdag 11 februari 2021 på Telo2 Arena 14.00
Discovery+ sänder matchen och det går att teckna ett förmånligt abonnemang och samtidigt stötta IFK!
Om ni är intresserade så gå in på IFKs hemsida och använd den länk som finns där!
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-02-10 18:41:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås