Inför Hammarby IF - Malmö FF
Spelar dessa ess?

Inför Hammarby IF - Malmö FF

Ett Europajagande Bajen blir en svår match för svenska mästarna från Malmö som varit brandskattat på grund av att Covid-19 härjat vilt i truppen.

Efter att guldmatchen mot Sirius blåsts av för snart två veckor sedan var matchens lirare, guldlagets kapten och allsvenskans lille gigant Anders Chritiansen överallt och ingenstans, kramandes sina lagkamrater. Vad ingen visste, allra minst han själv, var att han bar på det eländiga viruset som så effektivt tar ner oss på jorden t o m dagar som dessa.

Så inte helt oväntat drabbades MFF-truppen hårt av smittan. Så många som mer än halva A-truppen skall ha varit covidsjuka sedan guldfirandet och det finns naturligtvis fortfarande spelare som inte har hunnit tillfriskna. Detta innebär att det är en ganska halvdant matchförberedd MFF-trupp som åker till Stockholm för en av årets tuffare bortamatcher.

Samtidigt är utgångsläget nästan lite befriande dåligt då man slipper känna en allt för stor press utan kan gå ut som klara mästare, men ändå på något märkligt sätt underdogs. Säga vad man vill om det, men det är verkligen ingen roll Malmö FF brukar spela i allsvenskan.

Hammarbys tränare Stefan Billborn vill naturligtvis inte höra talas om att det är ett decimerat och något (om uttrycket tillåts) andefattigt MFF som kommer på besök. Han påpekar tvärtom att Malmö FF i truppen har två elvor som skulle kunna vinna SM-guld och att Hammarby måste göra en absolut toppinsats för att kunna slå Malmöpågarna.

För Hammarby är nog tre poäng nödvändigt för att kunna vara kvar i racet om tredjeplatsen. Efter att ha åkt på storstryk (5-2) mot Varberg i förra omgången har man gett de andra topplagen fördel, men en seger mot MFF kan betyda att man åter är med.

Malmö FF har inte gått ut med vilka som åker med upp till Stockholm förutom att man meddelat att U19-spelaren Mubaraak Nuh ingår i truppen. Det är följaktligen omöjligt att sia om vilka som kommer att starta matchen, men det vore kul om de reserver som eventuellt får chansen verkligen går in och visar att man vill vara med och slåss om startplatserna 2021.

I Hammarby saknas skadade playmakern Darijan Bojanic och avstängde Mohanad Jeahze, men tillbaka i truppen är namnkunniga Paulinho och Alexander Kacaniklic vilka båda skänker spets till Bajens anfallsspel.

Det är helt enkelt en match med väldigt ovissa förutsättningar, men klart är att det blir tufft för MFF. Förhoppningsvis är några av våra starkaste kort friska och kan vi ställa både AC och Ola Toivonen på plan är vi ett mycket svårt lag att slå.
Oavsett vilket skall det bli härligt att se Mästarna igen, två veckor är en lång tid att vara utan dem!

Pontus Kroon2020-11-21 18:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?