Tele2 Arena, 2022-05-02 19:10

Hammarby - Malmö FF

Inför Hammarby IF - Malmö FF
Milos i blickfånget i morgon.

Inför Hammarby IF - Malmö FF

Dags för toppmöte för MFF på Tele2 Arena mot årets hittills obesegrade serieledare Hammarby.

I morgon kväll klockan 19.10 smäller det i Stockholms södra delar då ettan Hammarby och trean MFF drabbar samman.
Hammarby med självförtroende som obesegrade serieledare och så då mesta och regerande mästarna från Malmö som alltid har tre poäng på agendan.

Spännande blir det inte minst då det finns en del små "vid-sidan-om-konflikter" mellan klubbarna de senaste åren, med Malmöprodukten Zlatans storägande i Stockholmsklubben och dennes verklighetsfrånvända babbel om att Bajen skall bli störst i Skandinavien. Och så då MFF-tränaren Milos Milojevic lite röriga exit från samma förening.

Sannolikt har dessa två ingredienser väldigt liten betydelse bland spelarna på plan, men för kringsnacket och bland supportrarna vrids temperaturen givetvis upp lite av såna här små kontroverser och det kryddar väl till en redan het anrättning i morgon kväll.

MFF kommer till Stockholm med en mycket fin match i bagaget. Man spelade ut IFK Göteborg efter noter i måndags och även om siffrorna stannade vid spartanska 1-0 var det en maktdemonstration av mästarna som spelade på en riktigt hög nivå.

Hammarby å sin sida pulvriserade formsvaga Sirius senast och helt klart är att det är ett bra Bajen i år. Fem raka segrar och avancemang till cupfinal talar sitt tydliga språk och hade de grönvita haft en bredare trupp hade de nog kunnat vara en utmanare även i höst. Nu får man nog mer nöja sig med att spralla i vårsolen, men det gör det ju inte lättare för MFF i morgon.

MFF har i alla fall tagit sitt risiga facit på Tele2 på allvar och coach Milojevic som lär vara i blickfånget i morgon har sett till att hans lag har tränat på konstgräs innan matchen, vilket hans företrädare Jon Dahl Tomasson inte ansåg nödvändigt.

Milos har för övrigt hundra procent segrar med MFF på Tele2, då vi slog ut Djurgården ur cupen däruppe tidigare i våras, så med lite god vilja kan man ju säga att MFF under nuvarande tränare har en drömstatistik uppe i den förvuxna tvålkoppen.

Tyvärr drabbades MFF av ett rejält avbräck inför matchen då Anders Christiansen drog en baksida i matchen mot IFK Göteborg och det är givetvis en vinstlott för Hammarby att slippa Malmökaptenen i morgon. I övrigt är Isaac Kiese Thelin och Martin Olsson tillbaka vilket å andra sidan är stora plus för bortalaget.

Hammarby har en stark förstauppställning och sedan man torkat tårarna efter att Milos valde bort dem har man lyckats bra med sin nye tränare Marti Cifuentes och vill det sig väl och om man kan fortsätta att hålla truppen någorlunda skadefri kan man säkert kämpa i toppen ända in på hösten. 

Man spelar precis som de senaste säsongerna en offensiv och snabb fotboll på betongplattan på Tele2 och löpstarka Ludwigson och Selmani i anfallet blir säkert småjobbiga att hålla koll på för MFF-försvaret. Kan malmöiterna skava tajt på småbekväme Darijan Bojanic som skall servera bollarna på Hammarbys forwards är mycket vunnet.

För Malmö FF gäller det just att inte bli bekväma, vilket man ibland blir när det vankas lågkvalitativt underlag, må det vara Värnamos lilla gärdsgårdsplan eller tennisunderlaget på Tele2. Som Sveriges bästa lag har man mycket gratis, men det gäller att bruka allvar även när förutsättningarna inte håller MFF-klass.

Jag tror dock att gamle Tele2-räven Milojevic har ett och annat ess i rockärmen i morgon och att pågarna är rejält påkopplade från början. Vilket lag som startar står skrivet i stjärnorna, men denna elva hade jag valt:

Dahlin - Beijmo, Nielsen, Hadzikadunic, Olsson - Peña, Toivonen, Lewicki - Birmancevic, Kiese Thelin, Berget

Oavsett vilket, det kommer säkert bli en både spännande och underhållande match i morgon och jag har en bra känsla av att MFF kommer att prestera på mästarnivå igen. Då vinner vi.

Framåt Malmö!


 

Pontus Kroon2022-05-01 21:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?