Inför Hammarby - KFF

Inför Hammarby - KFF

Hammarby, på sjunde plats i tabellen, tar emot nästjumbon KFF hemma i Stockholm på söndagskvällen.

Jag är fortfarande upprörd över förlusten mot Sirius. Vi har visserligen vunnit i EL-kvalet efter dess, fått se en fantastisk debut av Mohanad Jeahze, en herrejösses-frispark av Bojanic och ett klassavslut av Paulinho. Men ändå. Jag är fortfarande förbannad.
Att spela ut hemmalaget i första halvlek, att ha 1-0 i den 82:a minuten och ändå torska med 3-1 är så långt ifrån ett godkänt resultat man kan komma. Den här matchen, tillsammans med matchen mot AIK, är två riktiga lågvattenmärken.

Dennis Widgren blev ju utvisad i samband med straffen som gav Sirius 1-1. Han är således avstängd idag. Även Tim Söderström saknas då han är avstängd efter för många gula kort. Alexander Kacaniklic spelade en stund mot Puskas i torsdag men fick känning igen och vilar idag. Även Junior, Kalle Björklund och Simon Sandberg saknas.  Således är det tunt på backsidan, men Rikard Magyar är tillbaka i matchtruppen. Kanske får Rodic starta på högerbacken.

Det vankas alltså hemmamatch mot Kalmar FF. Ett KFF som ligger näst sist i tabellen, med något bättre målskillnad än jumbon Helsingborg. Min kollega Lars, som är stor KFF-fantast, har redan givit upp den här säsongen och börjat scouta vilka Superetta-lag som kommer bli nästa års motståndare för sitt KFF.

Allt annat än seger är en besvikelse. Såklart. Däremot törs jag inte skriva att det kommer att bli enkelt. Ingenting har ju varit riktigt enkelt det här fördömda 2020.
Kalmar FF saknar Sebastian Ring som är avstängd. I övrigt måste jag erkänna att jag inte har någon koll på skadeläget för KFF. Jag vet att de förlorade mot Mjällby med 1-4 i senaste matchen.  Jag vet förstås att Erik Israelsson är tillbaka i KFF. Måtte det här inte bli någon släkten-är-värst-historia.

Hammarby måste förstås se till att hålla ett högt bolltempo. Jag hoppas och ror att Mohanad Jeahze får spela från start och att han kan följa upp torsdagens synnerligen fina debutmatch med att fortsätta sin offensiva framfart på vänsterkanten.
Gustav Ludwigson spelade ingenting i torsdagens europacup-match. Jag hoppas och tror att man valde att vila Gustav som har visat sig bli oerhört viktig för vårt presspel. Jag hoppas att han får starta idag och jag hoppas också att han kan få kröna sitt hårda arbete med mål igen. Det har sannerligen inte saknats chanser.

Matchen börjar klockan 17.30. Dömer gör Adam Ladebäck.

Ingenting annat än en komfortabel seger är godkänt. För att klara av det måste jobbet göras tillsammans. Det måste göras noggrant. Jag vet att mitt Hammarby kan spela en betydligt mer offensiv fotboll än vad man visat. Nu är det dags att både ha boll, skapa chanser och göra mål.

Vinn Bajen, vinn!

Pernilla Olsson2020-08-30 12:41:21
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!