Borås Arena, 2021-09-22 19:00

Elfsborg - Malmö FF

Inför IF Elfsborg-Malmö FF

Inför IF Elfsborg-Malmö FF

Mycket snack om tåget som håller på att lämna perrongen... Ska vi kasta oss framför det, hoppa på eller halka ner bakom det?

Det är svårt att sortera bland kraftuttrycken nuförtiden. I lördags var det toppmatch. För en vecka sedan var det stormatch. Innan dess en måstematch, dessförinnan ett klassikermöte.

På onsdag kväll är Malmö FF i Borås för att möta Elfsborg i en match där nästan allt står på spel. Guldet, kvalen, hoppet, självkänslan, hela säsongen 2022 om man vill skruva upp det lite.

Krismatch? Nja, lite väl dramatiskt kanske. Allt eller inget-match? Mmm, lite närmre sanningen eftersom ett kryss knappast tar oss varken framåt eller bakåt. En vanlig höstmatch i Allsvenskan? Ja, med precis allt vad det innebär.

Jag mådde kanon efter matcherna mot Rangers och Ludogorets. Prima, faktiskt. De resultaten såg jag gärna som välförtjänta kvitton på mitt känslomässiga engagemang. De sena insläppta målen mot Göteborg, Norrköping och Djurgården var raka motsatsen. Flera rena slag i ansiktet efter allt moraliskt stöttande och tidskrävande humörsvängningar.

Till er som vill ha en nyanserad och välanalyserad införrapport… Jag beklagar. Jag orkar inte förhandsgranska möjliga matchavgörande detaljer eller leta upp statistikgrundade potentiella spådomar. Jag vill se ett MFF som lever upp till de förväntningar som de själva har skapat.

Ett MFF där 1-0 inte är tillräckligt, inte ens med tio minuter kvar. Ett MFF där högstanivån visar högsta klass och där den berömda bredden i truppen avfärdar lägstanivån som ett problem. Ett MFF som står över felaktiga domslut och inte behöver skylla på otur efter full tid.

Det får räcka nu. Vi är i Champions League. Vi är stormrika i jämförelse med våra inhemska konkurrenter. Vi är trots allt ett topplag. Ändå håller vi på att älta skador, odla konspirationsteorier och ömsom sågar, ömsom hyllar den stab som har hållit laget i toppen i nästan två säsonger utan sina supportrars närvaro under pandemin.

Låt dem kalla oss nyrika, låt dem kalla oss dryga. Men låt dem aldrig få kalla oss gnälliga eller bortskämda. Det är dags att ta marginalerna i egna händer.

Vi kommer att sakna en avstängd Christiansen medan Lewicki och Pena är fortsatt indisponibla. Dahlin är tillbaka och utöver honom ska det finnas tillräckligt med spelare som ska kunna bärga hem tre poäng.

Det är inte så att jag kan begära en seger, men det är det enda jag rimligen kan hoppas på. Någon berömd skald myntade för några år sedan uttrycket "Vi är stormen" under en genomresa i just Borås. Så... dra upp luvan och fäll upp paraplyet, nu går tåget! 

Avspark 19.00. Framåt Malmö!



 

John Börén2021-09-21 22:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?