Gamla Ullevi, 2021-10-28 19:00

IFK Göteborg - Djurgården

Inför: IFK Göteborg - Djurgårdens IF

Inför: IFK Göteborg - Djurgårdens IF

Djurgården studsade tillbaka efter två raka förluster och slog Kalmar hemma senast. Nu väntar en svår match mot Göteborg på bortaplan.

Djurgården lyckades efter två mindre bra insatser vända den negativa trenden när man besegrade Kalmar med 3-2 på hemmaplan. Det var skönt att se att Djurgården kunde vinna en halvlek med 3-0 men det blev onödigt spännande på slutet när man släppte till flertalet kvitteringschanser för Kalmar. Djurgården har fortsatt förtvivlat svårt att stänga till matcher, som i det här fallet, trots en 3-0 ledning. Det man får ta med sig är ändå att målskyttet lossnade efter två matchers måltorka. Göteborg är dock ett helt annat lag än Kalmar så det är tveksamt om de kommer att släppa till så många klara chanser. 
 
Göteborg som inför säsongen tippades i toppen av tabellen av vissa har inte alls fått ihop sitt spel det här året. Man har bytt tränare och plockat hem utlandsproffs men inget har hjälpt. Dock har man vunnit de sista två matcherna vilket har gett laget andrum och risken för att åka ur har drastiskt minskat. Därmed borde de kunna spela lite mer avslappnat vilket kan vara både en fördel eller en nackdel för Djurgården. Men att de ska spela lika illa som de gjorde i ett antal matcher innan de senaste två vinsterna är nog inte troligt, då de under den perioden på sin höjd höll Superettan-klass. Eftersom de har ett antal rutinerade matchvinnare i truppen och troligtvis kommer att försöka gneta till sig poäng så kan det bli en klart tuffare match än det ser ut att vara på pappret. Djurgården har inte direkt rosat marknaden när det gäller att dyrka upp tajta försvar. Förhoppningsvis är Djurgården tillräckligt fokuserade för att klara av uppgiften oavsett motsåndarnas nyvunna form. 
 
 Kim Bergstrand inför matchen: 
– En riktig klassisk höstmatch i elljus väntar, så det ska bli jäkligt roligt. Vi har ju mött dem borta i ungefär samma läge under de senaste åren, de har krigat för poäng där nere och vi lite högre upp. För vår del kommer vi att behöva fokusera på samma saker som vanligt i princip och jag vet inte hur deras gräsmatta ser ut just nu. Men det blir sannolikt mycket duellspel och de har dessutom en hel del kontringsskicklighet plus att Hosam Aiesh är i bra form på högeryttern. Det var bra uppslutning på Kaknäs under tisdagsträningen. 
– Vi hade 20 friska spelare idag och som vanligt är det några skavanker och en avstängning på Hampus Finndell. Samtidigt kommer ju Rasmus Schüller tillbaka så det är ju skönt för oss att mittfältarna blir avstängda en och en - och inte tre åt gången. Men överlag tycker jag att det ser ganska bra ut och det är tätt med matcher nu så det blir inte så vansinnigt hård träning. 

Skadeläget är att samtliga spelare är utagningsbara och det är bara Hampus Findell som inte är tillgänglig på grund av avstängning. 
 
Kim Bergstrand om IFK Göteborg: 
– De har vunnit två raka matcher och det är klart att ett lag med så mycket kompetens och skickliga ledare förr eller senare börjar vinna. Ser man till deras uppställning spelar de ett klassiskt 4-4-2 med lite justeringar här och där så det kommer inte att överraska oss.  Det handlar om att hålla ihop lagdelarna i försvarsspelet. Får vi igång vårt offensiva grundspel på ett bra sätt så räcker det nog ganska långt. 
 
Trolig startelva:  
Widell Zetterström – Löfgren – Une Larsson – Ekdal – Käck – Eriksson – Schüller – Banda – Chilufya – Holmberg - Bärkroth  
  
Matchstart: 19:00  
Plats: Gamla Ullevi 
Sänds på: Discovery+  
 
 
 

Jesper Rundin2021-10-27 22:57:50
Author

Fler artiklar om Djurgården