Inför IFK Göteborg hemma: ”Blir en jämn och spännande match”
Vi reser oss igen!

Inför IFK Göteborg hemma: ”Blir en jämn och spännande match”

Under söndagen tar Falkenbergs FF emot IFK Göteborg hemma på Falcon Alkoholfri Arena. Båda lagen är ute efter en seger och FFF tänker göra allt för att dra det längsta strået.

IFK Göteborg sparkade i förra veckan sin huvudtränare Poya Asbaghi och ersatte under fredagen honom med tidigare landslagsmannen Roland Nilsson. Däremellan hann de förlora med 0-4 hemma mot Hammarby. Laget har spelat 14 raka matcher utan att vinna i allsvenskan och kämpar precis som FFF i botten av tabellen. Då FFF inte spelat sedan borta mot Östersunds FK innan uppehållet är laget utvilat och laddat. Gulvitt har slipat på detaljer i sitt försvarsspel den senaste tiden och vill nu visa framsteg på fotbollsplanen.

Huvudtränaren Hasse Eklund ser IFK Göteborg, som har Hosam Aiesh avstängd, hemma som en bra utmaning och en möjlighet till tre poäng.
– Jag tror att det blir en jämn och spännande match. IFK Göteborg har ju precis som oss gjort många bra matcher utan att få resultaten med sig. De har ju gjort några tunga värvningar under sommaren med etablerade namn (Pontus Wernbloom och Sebastian Eriksson senast och tidigare Jakob Johansson och Mattias Bjärsmyr) och dessutom bytt ut sin tränare. För oss handlar det mer om att fokusera på vårt eget spel då vi inte riktigt vet vilka förändringar som IFK Göteborg kommer att göra i sitt spel med sin nya tränare, säger Hasse Eklund.
Klart är att en seger hade betytt mycket för FFF.
– Vi har alla möjligheter att ta tre poäng, säger coachen.

Mahmut Özen och Tibor Brink Joza är tillbaka från skada och Marcus Mathisen är på bättringsvägen men inte riktigt redo för denna match. Kwame Kizito och Tim Erlandsson är korsbandsskadade sedan tidigare. Nyförvärven Axel Norén och Grégoire Amiot går direkt in i truppen.
– Vi har många spelare att välja på vilket ger mig lyxproblem, säger Hasse Eklund.

Truppen:
1. Johan Brattberg (mv)
4. Calle Johansson
6. Anton Wede
8. Tobias Karlsson
9. Nsima Peter
10. Kalle Söderström
11. John Chibuike
12. Christoffer Carlsson
14. Matthew Garbett
16. Viktor Noring (mv)
17. Edi Sylisufaj
18. Jacob Ericsson
20. Sander van Looy
22. John Björkengren
25. Tobias Englund
26. Grégoire Amiot
29. Gustaf Nilsson
33. Tibor Brink Joza (K)
34. Axel Norén

FFF och IFK Göteborg har kryssat i de tre senaste allsvenska matcherna lagen emellan. Tidigare i år slutade mötet på Gamla Ullevi 2-2 sedan Calle Johansson nickat in kvitteringen i 95:e minuten. Avspark sker klockan 14.30 under söndagen.

RED2020-09-12 20:34:18
Author

Fler artiklar om Falkenberg