Gamla Ullevi, 2021-11-07 17:30

IFK Göteborg - Malmö FF

Inför IFK Göteborg - Malmö FF
Får vi se Lewicki från start?

Inför IFK Göteborg - Malmö FF

Varje match mot IFK Göteborg är behäftad med en enorm prestige och i morgon gäller det tillika guldstriden för Di Blåe, så det blir ett ruggigt drama som skall utspelas på Gamla Ullevi.

Det är dags att kräva revansch för den bisarra förlusten mot Blåvitt i Malmö. Ni minns den där matchen där vi hade typ 100-0 i avslut, men förlorade med 2-3 efter bland annat en kontroversiell straff för gästerna på övertid.

Tyvärr är styrkeförhållandena lite utjämnade sedan den matchen. MFF är fortfarande ett topplag, men Blåvitt är inte längre den sjunkande silltrålare man var under sommaren och den tidiga hösten, utan Göteborgskamraterna ståtar nu med fyra raka segrar och en alldeles utmärkt form.

Just som man trodde att Mikael Stahre skulle bli hågkommen som den som skickade en av svensk fotbolls riktiga storheter rätt ner i Superettan, lyckades han vända på steken och han har fått igång sitt rutinerade gäng med Marcus Berg i spetsen.

Det blir således ingen stilla picknick för våra guldjagande pågar i morgon, men det har det väl å andra sidan sällan varit mot den gamla ärkerivalen och på något sätt känns det inte mer än rätt att vi skall slå ett starkt Blåvitt om vi skall ta vårt tjugoandra guld.

MFF å sin sida har visat en gryende form och efter två viktiga segrar mot AIK och Sirius samt en stark insats, trots uddamålsförlust, mot Chelsea hemma bör självförtroendet vara på topp.

Många har börjat nå sin högstanivå och samtidigt har den berömda skadelistan kortats av mer och mer. Oscar Lewicki, som kanske saknats mest, är tillbaka men har matchats försiktigt och det känns som att i morgon är det dags för vårt mittfältsess att starta.

Sämre för MFF är att Antonio Colak och Anel Ahmedhodzic är avstängda vilket gör att vi tappar lite spets både framåt och bakåt, men vi har en stark trupp och skickliga ersättare och det skall vi kunna hantera.

Jag vet inte hur Jon Dahl Tomasson tänker formera laget, men hade jag fått välja hade jag kört på följande elva:
Dahlin - Larsson, Nielsen, Moisander - Berget, Peña, Lewicki, Christiansen, Rieks - Birmancevic, Abubakari

Rutin och kvalitet i backlinje och på mittfältet och ungdomlig speed och irrationalitet på topp.

Runt 2500 MFF:are väntas inta Gamla Ullevi i morgon och det är ett ovärderligt stöd för laget i den tuffa guldstriden och i det alltid lika prestigefyllda mötet med ärkerivalen och Sverigetvåan genom tiderna, IFK Göteborg.

Låt dem få se ett aggressivt presspel, en beslutsam och resolut inställning och ett kreativt, spetsigt anfallsspel.
Visa varför MFF är Sveriges bästa lag idag och genom tiderna.

Guldet är vårt att ta och vi skall inte låta Göteborg bli ett hinder som stoppar oss. Tillsammans gör vi det, tillsammans krossar vi Blåvitt.

Framåt Malmö!

 

Pontus Kroon2021-11-06 19:37:59
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?