Studenternas, 2021-09-22 19:00

Sirius - IFK Norrköping

Inför: IFK möter formstarkt Sirius
Bäst på plan senast var Oscar Jansson.

Inför: IFK möter formstarkt Sirius

Två lag med bra form möts när IFK Norrköping åker till Uppsala för att möta IK Sirius. En match som spontant känns som en av de svåraste i år, sett till hur det gått när IFK mött Sirius senaste åren. Nu är det läge för att ändra på det!

Om vi börjar med IFK så kommer man stärkta från en viktig vinst mot Örebro med 3-0 i söndags. Det var inte den bästa insatsen för IFK som lag, men desto starkare att faktiskt vinna med tre bollar även fast spelet inte helt satt. Individuellt så bör man nämna Oscar Jansson som gjorde en väldigt bra match, där han stod för flertalet avancerade räddningar. Det var Oscars femte nolla för säsongen och förhoppningsvis kan han fortsätta på samma sätt mot Sirius.
Men allt var ju tyvärr inte positivt från vinsten mot ÖSK, för då tänker jag på att Totte Nyman återigen drog på sig en skada som tvingade honom att avbryta matchen. Det såg till en början allvarligt ut och med tanke på Tottes tidigare skador så blev man ju självklart orolig. Att Totte trots allt kunde gå därifrån med hjälp av det medicinska teamet gav ändå lite hopp och för IFK:s officiella sida berättar Rikard Norling nu att skadan verkar vara lindrig. Dock är Totte helt utesluten mot Sirius.
I övrigt finns inga fler skador att notera.

I matchen mot ÖSK ställde Norling upp med samma startelva som i match före, men tvingas nu alltså till minst en ändring. Det är rimligt att tro att det är Carl Björk som får ersätta Totte mot Sirius, då Carl har fått mycket speltid tidigare när Totte varit skadad.
En spelare som jag personligen tycker bör starta är Ari Skulason, som inlett senaste matcherna på bänken. Jag tror att han kan göra stor nytta i kampen om att vinna mittfältet mot Sirius och att störa spelskicklige Yukiya Sugita. På vems bekostnad Ari tar en startplats låter jag dock vara osagt.

För Sirius del så finns det också en del skadebekymmer. David Mitov Nilsson, som ligger oss varmt om hjärtat, har problem med ljumskarna och kommer inte spela. Mittbacken Patrick Nwadike, som spelat elva matcher i år, skadade sig nyligen och det visade sig vara så allvarligt med hans knä att han blir borta säsongen ut. I senaste matchen saknades även Sam Lundholm och Aron Bjarnason.

Startelvan för Sirius i senaste matchen var följande:
Hannes Sveijer
Adam Ståhl – Tim Björkström- Joseph Colley – Marcus Mathisen – Dennis Widgren
Nahom Girmai Netabay – Jacob Ortmark – Moustafa Zeidan
Yukiya Sugita
Christian Kouakou

Sirius mötte då Degerfors i en match man vann med 2-1. Sirius tog ledningen genom att Netabay slog in en målvaktsretur efter nick på frispark. Därefter föll Sirius djupt i sitt försvarsspel och bjöd in Degerfors som skapade en hel del chanser. Men Sirius utökade därefter ledningen till 2-0 genom Kouakou och Degerfors fick in sin reducering först på övertid. Matchen var ganska jämn överlag, men Degerfors som hade flest avslut saknade skärpa.

Därmed tog Sirius sin tredje raka vinst och har bra form inför mötet med Norrköping. Men IFK:s formkurva pekar uppåt den med och det är upplagt för en bra match! Båda lagen trivs på konstgräs där det ges möjlighet att spela passningsorienterad fotboll. Antagligen slipper vi snö den här gången...

Avslutningsvis vill jag lyfta en spännande match i matchen och då tänker jag på den mellan anfallarna Samuel Adegbenro och Christian Kouakou. Där Adegbenro leder skytteligan med elva mål och Kouakou kommer strax bakom med sina nio. Båda spelarna anslöt till respektive klubb inför den här säsongen och har som sagt lyckats leverera mål. Har ni möjlighet så tycker jag att ni ska jämföra deras senaste mål, Adegbenros 2-0 mot Örebro samt Kouakous 2-0 mot Degerfors. Visst är det stora likheter i målen? Men självklart är Adegbenros snyggast!

Matchen startar klockan 19:00 på onsdagskvällen.
 

Jonathan Hanell Didriksson2021-09-21 21:20:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås