-

Inför IFK Norrköping - Djurgården: Ska det bli tredje raka segern för Peking i allsvenskans tredje omgång

Inför IFK Norrköping - Djurgården: Ska det bli tredje raka segern för Peking i allsvenskans tredje omgång

En del som talar för att frågeställningen i rubriken kan besvaras med ett ja. En del som talar för det och som Snokasupporter kan man inte vara annat än optimistisk inför drabbningen imorgon. Det är som om att man nyper sig i skinnet och frågar sig själv vad är det som händer?

IFK Norrköping leder allsvenskan det har bara börjat, men vi som håller på de Vita och Blå är inte direkt bortskämda med bra starter i den högsta serien. Att tappa för mycket i början kan straffa sig hårt i slutet av serien så det är bara fortsätta på den inslagna banan. Ta en tredje seger nu för sen i fjärde omgången väntar korthuset Östersund borta.

Efter en uddamålsvinst hemma i premiären mot Kalmar tog IFK Norrköping en imponerande vinst borta mot AIK med 4-1. Det var första gången sedan 1957 som gamla Peking gjorde fyra mål borta mot Solnaiterna!!! Alla lag i serien har haft samma förutsättningar i dessa konstiga tider, med försenad seriestart och sätta igång i skarpt läge utan ens att ha möjlighet att spela träningsmatcher. Så här långt har IFK klarat det bäst. Vårsäsongerna senaste åren har inte alla gånger varit de bästa för våran del, men det är som om våra spelare bara fortsätter där de var i höstas. Vi glömmer Svenska Cupen. Det kommer förresten vara en fördel för serieledarna att kunna fokusera på allsvenskan fullt ut och inte heller behöver spela i Europa. Det får vi satsa på till nästa år istället.

Jens Gustavsson

Guldköping ringde upp vår manager för att känna honom lite på pulsen inför morgondagens match.

Det har ju som bekant varit en väldigt bra start för er i år. Många spelare har gjort starka avtryck i de två spelade matcherna så här långt. Men den som har överraskat mest är nog Simon Thern. Två assist i premiärmatchen och bäst i laget mot AIK enligt våra spelarbetyg...
- Jag hade aldrig trott innan nyår att jag skulle få prata om Simon på det här sättet nu i juni. Han fick jobba hårt med sig själv och hitta tillbaka till livsgnistan. Han fick stöd men gjorde ett jättejobb själv mentalt utifrån hur han mådde. Låg också efter med träningen en hel del då vi gick in i 2020. Men han har tränat ordentligt och bra under den här karantänperioden. Han är nog på många sätt både mentalt och fysiskt starkare nu, vilket förstås är väldigt roligt för honom, men också för oss i laget!

Kan du säga något om laget imorgon. Är det några som inte är ”uttagningsbara”...
- Det tråkiga svaret är att jag faktiskt inte vet just nu. Det får visa sig efter träningen senare idag. Några är på gång och ingen kan räknas bort helt, men vi får se hur det ser ut som sagt senare idag.

Kan den sista matchen ifjol och att det finns några spelare hos motståndarna med Norrköpingsanknytning fungera som extra tändvätska...
- Det är inte roligt för någon att se motståndarna fira ett SM Guld på sin hemmaplan. Det har vi fått uppleva två gånger och hoppas slippa det igen. Men vi har kommit förbi det där med revanschlusta, för oss är det viktiga att hela tiden utvecklas och bli bättre hela tiden. Att Djurgården har tappat två spelare som var väldigt bärande förra året, nämligen Markus Danielsson och Mohamed Buya Turay är i alla fall ingen nackdel för oss!

Vad ser du för matchbild framför dig imorgon...
- Det är mycket svårt att säga så här i början där vi inte vet så mycket om våra motståndare, med tanke på hur det sett ut innan serien startade. Men jag tror att matchbilden kommer bli någonstans mitt emellan Kalmar och AIK!

Jag tror jag förstår vad du menar. Ett varmt lycka till imorgon!

Djurgården inifrån

Jag ringde även idag upp min gamla chef och vän Göran Hägglund. Han är en hängiven Djurgårdssupporter som sällan missar en match. Har även varit med några gånger i mitt 011 08 fotboll på Youtobe. Trots att Göran bara är tre dagar yngre än mig hann han gå i pension före mig. Har mer tid att ägna sig åt viktigare saker i livet än att jobba, som t ex fotboll. Men på tisdag går redaktör Modeen på semester och det är sista gången han går på semester och sen tillbaka till ett vanligt arbete!

Vad har du för känslor inför matchen imorgon...
- Det är inte samma feeling som förut. Jag har sett årets cupmatcher och de två i allsvenskan. Det har inte sett lika bra ut som förra året. Laget är svagare utan Danielsson och Turay. Den sistnämnde var väldigt irrationell inte bara att han vann skytteligan, utan han skapade med sitt spelsätt möjligheter för sina medspelare. Den spelartypen har vi inte i årets trupp. Vår målvakt har inte heller varit lika bra som förra året. Det kan i sin tur bero på att Danielsson är borta. En målvakt är aldrig bättre än backlinjen han har framför sig. Danielsson var landslagsmässig och det är klart att tappet av en sådan spelare märks!

Hur har det sett ut så här långt tycker du i serien...
- Senast mot Sirius tycker jag det blev väldigt konstigt. Det var en rad märkliga byten i slutet som inte ledde till någon förbättring direkt. Tränarna tog ut Kujovic och Bärkroth som jag tycker var bäst. Sen tog man in Erik Berg på topp som egentligen är en mittback. Hoppas han kan spela imorgon och på sin rätta position. Han har ju som de flesta vet varit skadad en längre tid och kan bli en vettig ersättare till åtminstone Danielsson. Vem som ska ersätta Tuaray är högst oklart i nuläget. Vi får se vad som händer i sommarfönstret.

Men vad tror du om matchen imorgon...
- Det blir ett riktigt prov imorgon hoppas tränarna sätter en startelva och att vi får en slags kontinuitet. Även om det är ett tätt matchande måste man ha en stomme i laget. Vi är knappast favoriter imorgon så jag hoppas och tror på 1-1!

Tack ska du ha Göran ha en bra långledighet. Den kommer bli väldigt lång till skillnad från min. Men snart är vi pensionärskompisar!

Slutord

Det här känns ju ännu bättre än innan jag börja skriva den här artikeln. Nu senast mot AIK var stämningen förstås väldigt hög bland oss Exilsnokar i källaren på Bacchis. Måste bjuda på en i mitt tycke riktigt bra historia därifrån. Vi fick en helt ny kvinnlig medlem som jag hade nöjet att sitta bordet bredvid. Väldigt insatt i fotboll i allmänhet och IFK Norrköping i synnerhet. Hon hade med sig en kamrat som sällskap, som inte var riktigt lika insatt. Men när målen trillade in i första halvlek sa hon: ” Det här var ju riktigt roligt. Stämningen är väldigt hög, men är Leksand med i den här turneringen...” Jag skrattade så jag knappt kunde sitta kvar på stolen. Jag fick förklara offsideregeln senare för henne med diverse hjälpmedel på bordet. Är ganska säker på att både hon och den äkta Exilsnoken kommer tillbaka!

Apropå Exilsnokarna är det viktigt att vi anmäler oss till matcherna på exilsnokarna@stockholm.se detta för att vi och restaurangen ska kunna hålla på säkerheten. Det har hela tiden varit cirka 50 procent fler som kommit än som inte har anmält sig. Det har gått ganska bra så här långt ändå, nu har anmälningstiden gått ut vi Exilsnokar jobbar ideellt, precis som vi skribenter på Svenska Fans. Anmälningstiden går ut kl 12 dagen innan match.

Hur kommer det gå imorgon då? När Jens säger att matchbilden kommer ligga mellan Kalmar och AIK är svaret givet. Mot Kalmar vann vi med uddamålet och mot AIK med tre mål. Mitt emellan tre och ett får vi en tvåa. IFK Norrköping vinner med andra ord med två mål. Spela handikapp ett mål och hemmavinst!

VI SKITER I VEM NI ÄR FÖR VI ÄR SERIELEDARE! FORZA PEKING NU KÖR VI...
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2020-06-20 14:35:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås