Inför: IFK Norrköping – Djurgårdens IF
Haris Radetinac har fått skifta position en hel del under säsongen och förväntas spela som högerback under morgondagen.

Inför: IFK Norrköping – Djurgårdens IF

Djurgården har en tuff bortamatch framför sig på Platinumcars Arena när man besöker IFK Norrköping på måndagskvällen. Efter Malmö FF:s poängtapp mot BK Häcken skulle en eventuell vinst ge blåränderna pole position i kampen om guldet. Mycket på spel för Djurgården, inte lika mycket på spel för Norrköping som saknar teoretisk chans att nå topp 3 och europaspel efter att både Elfsborg och AIK vunnit under söndagen.

Djurgården kommer till matchen med två raka 1 – 0-vinster i ryggen. Båda vinsterna bärgades mot bottenlag, men var inte mindre viktiga för det. Efter att Djurgårdens försvar läckt som ett såll och släppt in åtta mål på tre matcher fick Vasyutin chansen från start mot Örebro istället för Widell Zetterström och har hållit två raka nollor vilket gett Djurgården en önskad effekt på målvaktsbytet. Norrköping å andra sidan blandar och ger. Efter att ha vunnit mot ett starkt men decimerat Elfsborg förlorade man på bortaplan mot Kalmar i omgången efter. Laget har under säsongen haft skyhöga toppar men djupa dalar vilket gör det svårt att veta var man har laget inför matchen.

Kim Bergstrand inför matchen
- Vi är ganska friska och kompletta i truppen nu efter en period med lite sjukdomar och flera spelare iväg på landslagsuppdrag. I dag var vi en stor grupp på träningen så förutsättningarna är bra. Vi tränar igen på söndag och kommer att vara bra förberedda inför matchen på måndag, säger Kim till dif.se och fortsätter sedan med att berätta att laget har kunnat träna mer ordentligt under landslagsuppehållet än när det är tätt mellan matcherna.
– Man hinner träna lite mer ordentligt än man gör när det är tätt matchande och man måste balansera mer för att hela tiden vara fräscha till match. Nu har vi kunnat både vila och träna på hårt under en period så vi kommer vara väldigt förberedda.

Om IFK Norrköping
Norrköping förlorade som sagt den senaste matchen i allsvenskan mot Kalmar och ligger på en sjundeplats i den allsvenska tabellen med tre omgångar kvar att spela med 43 inspelade poäng. Den allsvenska skytteligaledaren, Samuel Adegbenro, hör hemma i IFK Norrköping och har dunkat in hela 16 mål i årets allsvenska och är definitivt en spelare som det blårandiga försvaret måste se upp med. Den duktige högerbacken Linus Wahlqvist är avstängd under morgondagens match, vilket är ett tungt tapp för Norrköping. Även islänningen, Ari Skulason, missar matchen.

Kim Bergstrand hade följande att säga om Norrköping till dif.se:
- Norrköping är ett skickligt lag med en meriterad tränare. Offensiven är väldigt vass med mycket kvalité i den delen av banan. Normalt sett är dom väldigt anfallsglada och väldigt bra framåt, även om deras senaste match var lite annorlunda. Dom har ett sätt att spela försvarsspel som skiljer sig lite från de flesta andra lag, något som vi hanterade bra i våras och ska försöka göra igen. Vi ser fram emot måndag, säger Kim Bergstrand.

Asoro saknas – Holmberg startar?
Joel Asoro saknas något oväntat i truppen vilket bäddar för att vi får se Kalle Holmberg från start som central anfallare. Även Jesper Nyholm saknas i truppen vilket också får ses som oväntat. I och med att Nyholm inte är med i truppen får det ses som att det finns tre rimliga alternativ utifrån hur tränarparet valt att göra vid tidigare tillfällen under säsongen varav det mest troliga alternativet är att Radetinac startar som högerback. Cornic och Löfgren finns med i truppen och de båda har spelat på positionen under säsongen och får ses som de andra två alternativen. I övrigt kan vi inte förvänta oss några justeringar i startelvan.

Djurgården har tre spelare som riskerar avstängning hemma mot Varberg BoIS nästa vecka, dessa spelare är lagkapten Magnus Eriksson, Emmanuel Banda och Kalle Holmberg.

Matchstart: 19:00
Plats: Platinumcars Arena
Sänds på: Discovery+

Hur ställer Djurgården upp? Slutresultat? Diskutera gärna i kommentarsfältet men tänk på att hålla en god ton.

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-11-21 19:50:00
Author

Fler artiklar om Djurgården