Platinumcars Arena, 2022-10-31 19:10

IFK Norrköping - Djurgården

Inför IFK Norrköping - Djurgårdens IF
Det blir inget guldfirande på Platinumcars Arena i år.

Inför IFK Norrköping - Djurgårdens IF

Djurgården ska återfinna motivationen trots att Häcken tog hem guldet under söndagen. Europaplatsen är klar, nu gäller det att sluta bäst i stan. Forum 1891 ger er förutsättningarna inför matchen mot Norrköping.

Djurgårdens supportrar har fina minnen från sena höstmatcher i Norrköping, tyvärr blir det inget guld att fira i år. Det är dock otroligt viktigt att avsluta en fantastisk säsong av både allsvenskt och europeiskt spel med att sluta högst i tabellen av alla Stockholmslag. För att göra så räcker det med en vinst. Det vore fint att ge de tillresta supportrarna något att fira även denna gång. De som inte har något att fira är Norrköpings fans, laget har absolut inget att spela för och årets säsong har varit ett riktigt lågvattenmärke.

Den sista galaelvan
Skulle Blåränderna vinna under måndagen är säsongens resultat avgjorda. Man slutar tvåa i Allsvenskan och etta i Europa Conference League. Vilket skulle kunna tyda på en allra sista “galaelva”, då man lär rotera mer i de två avslutande matcherna mot Shamrock Rovers och Mjällby. Trots detta varnar Kim Bergstrand för att “fördela” så gott det går:

– Det finns ju såklart någon form av fysisk trötthet så här i slutfasen och vi har tre matcher den här veckan, så vi ska fördela så bra som det går. Men det såg piggt ut idag på träningen, där vi hade 17 utespelare plus målvakter med, och och efter tre raka vinster är det klart att de flesta mår rätt bra.

De enda otillgängliga spelarna i matchen är Aleksandr Vasyutin och Elliot Käck. Med andra ord kan man ta gift på att Jacob Widell Zetterström ännu en gång står i målet. Till höger i backlinjen lär vi få se den outtröttlige Piotr Johansson utanför Marcus Danielson. Stalltipset är att Hjalmar Ekdal går in från start efter inhoppet senast. En av få platser som känns osäkra är vänsterbacken. Men Elias Andersson har varit tränarnas favorit den senaste tiden och Pierre Neurath Bengtsson gjorde ingen bra match mot Molde, så troligen blir det den förstnämnda.

Mittfältet känns givet med supertrion Hampus Finndell, Rasmus Schüller och Magnus Eriksson. Men där speltiden kan bli något kortare för flera av dem för att fördela. Även om Kalle Holmberg gjort succé på sistone lär Victor Edvardsen starta som central anfallare efter att ha gjort mål senast mot Molde. Det mest svårtippade för dagen är Djurgårdens yttrar. Både Joel Asoro och Gustav Wikheim är i bra form och var matchavgörande senast. Samtidigt har båda startat fem matcher i rad, vilket är väldigt ovanligt. Då Joel Asoro och Haris Radetinac båda gjorde mål senast tror undertecknad att de får starta.

Isländsk stjärna
Norrköpings bäste spelare (Arnor Sigurdsson) har varit borta ett tag men sägs nu vara tillbaka i spel. Det skall dock mycket till för att han går in från start direkt när de inte har något att spela för. Så här säger Kim Bergstrand:

– Det är lite oklart hur han ligger till, men han har ju inte startat på ett antal veckor nu. Det är ju en riktigt bra spelare så det är ingen nackdel för oss om det är så att han inte startar på måndag.

Sigurdsson ryktades till DIF under sommaren och det har bekräftats i efterhand att Bosse Andersson lade ett bud. En spelare som hade kunnat vara skillnaden mellan guld och silver då skadorna var som värst.

Matchstart: 19:10
Plats: Platinumcars Arena
Sänds på: Discovery+ och Cmore

* * *

Hur går dina tankar inför matchen? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton!

Kim Köhler@kungkimbo2022-10-31 04:10:00
Author

Fler artiklar om Djurgården