Inför IFK Norrköping - Malmö FF
Glöm aldrig Simon

Inför IFK Norrköping - Malmö FF

Simon Thern skrev att han längtar till på söndag. Ett dåligt tecken skulle en del säga för att Thern är en oerhört bra spelare som med lite extra tändning skulle kunna avgöra en match. Detta klassikermöte som enligt knapphändiga uppgifter jag hittade på wikipedia kommer ske för 149 e gången i ordningen. Både MFF och Norrköping har under historien varit upp och ner, Östgötarna mer än MFF visserligen men numera är detta ett toppmöte som brukar leverera högkvalitativa matcher. Malmö FF lede

IFK Norrköping

Till söndagens match så saknar Norrköping två nyckelspelare i form av Christoffer Nyman och Filip Dagerstål. Ett klart avbräck att förlora sin skyttekung och en stabil pjäs i försvaret. Med det sagt har Norrköping ett oerhört bra lag och jag skrev i början av sommaren att Norrköping spelare för spelare hade ett mer intressant lag än MFF. 

Haksabanovic, Bergmann Johannesson, Lauritsen och Almqvist är intressanta för utländska klubbar och kommer ge klubben mycket pengar. Ovanpå det finns det spelare Thern, Hallenius, Fransson och Levi. 

Det är inget dåligt lag som MFF möter imorgon och det finns många spelare som kan avgöra matcher. Efter att Norrköping började allsvenskan på ett helt sjukt sätt så kom en formdipp som gjorde att man förlorade en ledning på tio poäng. Fem senaste matcherna har Norrköping två vinster, en oavgjord och två förluster. 
Senaste matchen den 13 juli slutade 1-1 där MFF tog ledningen genom Rieks och Norrköping kvitterade i slutet av matchen efter att MFF absolut inte kunde avgöra. 

Malmö FF 

När vi nu pratar om form är MFF nu också i en formdipp. Efter att ha radat upp vinster under sommaren kom årets andra förlust mot Örebro, en usel match mot AIK samt oavgjort mot Elfsborg. MFF senaste vinst i allsvenskan kom 23 augusti mot Falkenberg men i europa har det gått bättre med vinster mot Cracovia från Polen och nu senast mot Honved från Ungern. 

MFF har varit skadedrabbat under säsongen och har saknat Bengtsson, Toivonen, Dahlin och Christiansen under flera matcher och även om MFF har bredden så blir det svårt att upprätthålla en hög nivå när spetsen är borta. 

Flertalet spelare i MFF har en dålig form och det är få som visar att man vill vinna SM-guld. Matchen imorgon kommer bli en nyckelmatch och om Malmö förlorar så kommer dels pressen bli ännu större men i synnerhet så kommer lagen under närmare. 

MFF släpper inte startelvan förrän en timme innan match så jag kan bara spekulera i vilken startelva det blir och vilken jag vill ha så håll till godo. 

Johansson - Dahlin är inte hel, naturliga valet

Larsson - I brist på annat 

Brorsson - Varit bästa spelare i laget 

Ahmedhodzic - Troligtvis fortsätter Anels maratonsäsong 

Knudsen - Petat Safari. 

Berget - Självskriven 

Lewicki - Se ovan 

Rakip - Fått spela mycket trots att det missas en del men JDT verkar gilla honom 

Christiansen - Förhoppningsvis tillbaka, han gillar att möta Norrköping  

Traustasson - Gjorde mål mot Honved och förhoppnings på uppgående form 

Kiese Thelin - Har känningar men lär starta 


Resultat? Malmö vinner med 2-1 
 

Kalle Dahlberg2020-09-19 10:04:30
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?