Platinumcars Arena, 2022-07-16 15:00

IFK Norrköping - Malmö FF

Inför IFK Norrköping - Malmö FF
Kaptenen är nyckeln.

Inför IFK Norrköping - Malmö FF

Ännu en kniven-på-strupen-match för Di Blåe när man i morgon drabbar samman med IFK Norrköping.

Varberg klarades av exemplariskt i lördags och Vikingur från Reykavik lyckades vi avväpna med ren desperation, men summa summarum, förra veckan avlöpte trots allt väl.

Nu väntar den allsvenska fortsättningen och sett till att Djurgården möter Värnamo hemma, AIK har Kalmar hemma samt att serieledande Häcken har bottengänget Sundsvall på måndag har MFF åter kniven på strupen och måste steppa upp och vinna den tuffa bortamatchen mot Norrköping.

Norrköping, som trots ett fint spelarmaterial har gjort en ännu svagare vårsäsong än MFF, sparkade tränaren Rikard Norling häromdagen och man är säkert  måna om att visa att tränarbytet har gett energi och det blir säkert lurigt för MFF att hantera östgötarna just som de är inne i en nystart.

MFF, som verkligen blandar och ger, har i alla fall resultaten med sig just nu och samtidigt som man avancerar i Champions League-kvalet segar man sig uppåt i den allsvenska tabellen.

Spelare som varit skadade kommer tillbaka samtidigt som man har gjort en del sommarvärvningar och endast Sören Rieks och Oscar Lewicki saknas i morgon. Samtliga tre nyförvärv som anslutit i sommar, Siby, Zeidan och Ceesay är aktuella i morgon och det skall bli spännande att se vad de kan tillföra.

Viktigast är dock att lagkapten Anders Christiansen nu har hunnit få lite speltid och skakat av sig sin ringrost, så att vi vid sidan av eleganten Sergio Peña har den rivige kreative dansken som gör så ovärderligt mycket för vårt spel centralt, både offensivt och defensivt.

Låt oss hoppas att det är ett mentalt avslappnat, men aggressivt Malmö FF som synkar i presspelet i morgon och gör ett vilset Norrköping ännu mer skakigt.
Kvaliteten finns i den himmelsblå truppen och nu är det dags att leverera kontinuerligt.

Vi vet att vi kan, nu gäller det att haka på i toppen.Framåt Malmö!

Pontus Kroon2022-07-15 21:47:48
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?