Finnvedsvallen, Värnamo, 2023-07-08 15:00

IFK Värnamo - Djurgården
1 - 2

Inför IFK Värnamo – Djurgårdens IF
Gustav Engvall ställs mot sin gamla klubb på Finnvedsvallen under lördagen.

Inför IFK Värnamo – Djurgårdens IF

Djurgårdens IF gästar småländska IFK Värnamo på Finnvedsvallen under lördagen i en viktig match i jakten på topptrion. Forum 1891 ger dig förutsättningarna inför lördagens match.

Blåränderna åker ner till västra Småland under lördagen i hopp om att vända sin trista bortatrend.

Kärt återseende
I Värnamo återfinns två spelare med bakgrund i Djurgården, dels Albion Ademi, som är utlånad från just Djurgården, dels lagets interna skyttekung Gustav Engvall. Ademi gjorde sitt första allsvenska mål i den senaste omgången när han kyligt placerade in ledningsmålet mot Degerfors, ett möte som Värnamo gick segrandes ur med 2-0 på bortaplan. Utöver dessa spelare får Blåränderna hålla duktige Oscar Johansson samt erfarne Simon Thern under uppsikt.

Värnamo huserar på en elfteplats i den allsvenska tabellen, vilket är lite missvisande då laget är bättre än sin tabellplats. Kim Hellbergs manskap är ett mycket bollskickligt lag med en tydlig spelidé. Släpper man till ytor mot Värnamo blir man allt som oftast straffad för det. Laget har sina styrkor i det offensiva spelet och är mycket trygga med bollen vid fötterna.

Tränare Kim Bergstrand hade följande att säga om lördagens motstånd till dif.se:

– Om vi gör saker bra så tror jag att det kan bli en rolig match. Värnamo är ett lag som är otroligt lojala mot sin spelidé och kanske det lag som, tillsammans med Häcken, är skickligast på att hålla bollen i Allsvenskan. Otroligt passningsskickliga och välorganiserade i sin speluppbyggnad. Dessutom har de några spelare med riktigt bra individuell kvalitet som till exempel Gustav Engvall och Oscar Johansson. För vår del krävs ett väldigt lojalt och hårt försvarsarbete över hela planen. Det kommer att vara viktigt för om man öppnar lite ytor där Värnamo kommer en mot en är de väldigt skickliga. Utöver det behöver vi ha ett ganska snabbt anfallsspel.

Finndell avstängd – Sabovic ersätter?
Hampus Finndell är avstängd mot Värnamo efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort i mötet med Varberg. Ersättaren ser inte ut att bli lagkapten Magnus Eriksson utan det verkar som Besard Sabovic istället får chansen från start. Under fredagsträningens matchspel formerades nämligen mittfältstrion med Rasmus Schüller, Lucas Bergvall och Sabovic med Bergvall i en högre utgångsposition än Schüller och Sabovic. Den senaste tiden har Eriksson varit utanför startelvan och av matchen mot Varberg att tyda är Eriksson just nu femtevalet på det centrala mittfältet.

Djurgården förväntas ställa upp med praktiskt taget samma startelva som senast, med undantag för att Sabovic ersätter Finndell. Detta betyder att Jacob Widell Zetterström startar i mål och har en backlinje i form av Piotr Johansson, Marcus Danielson, Jesper Löfgren och Elias Andersson framför sig. Andersson blev i veckan klar för en övergång till Lech Poznan men kommer spela i den blårandiga tröjan mot både Värnamo och Malmö. Mittfältet ställer med största sannolikhet upp på det sättet som är nämnt i tidigare stycke. Trots Gustav Wikheims återkomst till matchtruppen så förväntas Haris Radetinac och Joel Asoro fortsatt starta på ytterpositionerna. Centralt i anfallet bör norske Oliver Berg fortsatt få chansen från start.

En het potatis bland Djurgårdssupportrarna har varit lagets svaga bortafacit under de senaste säsongerna. Den här säsongen har inte varit ett undantag, under de sex bortamatcher som spelats har laget endast inkasserat två poäng. Båda dessa poäng plockades dessutom på konstgräs, i lagets två bortamatcher som spelats på naturgräs har det blivit förlust i båda. Oroande statistik inför mötet på Finnvedsvallens naturgräs. Kim Bergstrand lämnade följande kommentar om lagets svaga bortaspel till dif.se:

– Vi måste komma upp i nivå när det gäller bortamatcherna mot de på papperet mindre lagen. Så det är viktigt rent mentalt att vi kommer in med rätt attityd direkt från start.

Tre spelare i Blåränderna, Schüller, Sabovic och Radetinac, står på fem/två gula kort inför mötet med Värnamo och riskerar avstängning vid mot Malmö vid gult kort under lördagen.

Nyförvärven Felix Vá och Musa Gurbanli har inte anslutit till laget än och är därmed inte uttagningsbara. Nyförvärvet på vänsterbacksplatsen, Rami Kaib, har däremot börjat träna med laget och är uttagningsbar men saknas i truppen. Värt att notera är att Jacob Une Larsson är tillbaka i matchtruppen efter sin lånesejour hos grekiska Panetolikos.

Matchstart: 15:00
Plats: Finnvedsvallen
Sänds på: Discovery+
Domare: Magnus Lindgren

***
Vänder Djurgården sin dåliga trend på bortaplan? Vem ersätter Hampus Finndell på det centrala mittfältet? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton.

 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342023-07-07 19:00:00
Author

Fler artiklar om Djurgården