Stadsparksvallen, 2017-05-18 19:00

Jönköpings Södra - Djurgården

Inför: J-Södra - Djurgården

Inför: J-Södra - Djurgården

På torsdagskvällen ställs Jönköpings Södra mot ett av förra säsongens favoritmotstånd, Djurgårdens IF. Fjolåret slutade med full pott poängmässigt för J-Södra men vad betyder egentligen historiken? Det är ett i stora delar nytt bortalag som kommer äntra Stadsparksvallen.

Djurgården sålde spelare för stora belopp under fjolåret och de förbättrade ekonomiska förutsättningarna har gjort avtryck i spelartruppen. Redan förra året kom Andreas Isaksson och till den här säsongen värvades Kim Källström, Jonas Olsson och Gustav Engvall bland andra. Som nyförvärv kan nästan Kerim Mrabti också nämnas då han missade hela förra säsongen pga skada. Özcan Melkemichel togs in som ny tränare.
 
Säsongen började kanske lite knackigt, ofta tar det lite tid för ett till stora delar nytt lag att bli samspelt. Senaste 4 matcherna har dock gett laget 10 poäng och det tycks vara ett formstarkt lag som kommer på besök. Man har också hållt nollan i två raka matcher. Till torsdagens match får man klara sig utan backen Jacob Une Larsson som är avstängd efter tre gula kort.
 
J-Södra återfinns två poäng bakom Djurgården i tabellen, har tagit poäng i tre raka matcher och liksom Djurgården har laget hållit nollan i de senaste två matcherna. Grundspelet och försvarsspelet sitter bra men i anfallsspelet har det inte riktigt kuggat i de senaste matcherna. Timing och kombinationsspel har inte varit på rätt nivå tillräckligt ofta och det känns som en trend att vi kommer in fel i matchen i första halvlek för att rätta till det till den andra.
 
Stadsparksvallen är vår borg, sedan den Allsvenska återkomsten har hemmapubliken endast sett di gröne lämna planen poänglösa vid tre tillfällen. Förhoppningsvis gör tryggheten som hemmaplan ger att spelet åter sitter genom alla lagdelar redan från start. Om inte annat så får fullsatta hemmaläktare lyfta laget ännu en nivå. Med troligtvis ganska välfyllt även på bortastå och en lovande prognos från SMHI så är en spännande match med bästa möjliga inramning att vänta. Vem skulle vilja missa det?

Oskar Bernström2017-05-17 09:53:00
Author

Fler artiklar om Jönköpings Södra