Inför Kalmar FF - AIK

Örebro och Gävle är avklarade, nu återstår endast Kalmar. Sex poäng av sex möjliga är inhämtade, men en seger mot smålänningarna är ändå av yttersta vikt.

Två av tre matcher avklarade
Matchen mot Örebro började skakigt. Redan efter tio minuter tog Kalle Holmberg till vara på passiviteten i AIK:s försvar och kunde tämligen enkelt rulla in 0–1.
Därefter ryckte Gnaget upp sig och tog kontroll över matchen. I den 18:e minuten kvitterade AIK genom den cypriotiska anfallaren, Ioannis Pittas. Sedan skulle det dröja långt in i den andra halvleken innan nästa mål skulle komma, i den 74:e minuten satte Rui Modesto ledningsmålet efter fint förarbete av firma Celina-Ayari. I den 93:e gick Omar Faraj ned i straffområdet, straff till AIK och Faraj var säkerheten själv när han rullade in Gnagets tredje mål för kvällen. Matchen slutade 3–1.

Matchen mot Gävle slutade 1 – 0. Och matchens enda mål kom inte förrän i den 83:e minuten efter en frispark från Anton Salétros.
I matchens slutskede hade Salétros ytterligare en frispark som så när utökade ledningen till 2–0. Men stolpen stod i vägen den gången.

På söndag reser AIK söderut för att spela gruppspelet sista match mot Kalmar FF. Matchen kommer spelas på Fredriksskans IP. Om AIK ska gå vidare i cupen räcker det med ett lika resultat i matchen. Men för att få chans på hemmaplansfördel i slutspelet krävs vinst, med ett par mål dessutom.

Motståndarna Kalmar FF
Andra året tillsammans med Henrik Jensen och ett par nya namn i truppen, däribland tidigare AIK spelarna Samuel Brolin och Abdussalam Magashy. Dessutom har de tagit in Dino Islamovic som ersättare för Deniz Hümmet. Och så sent som i onsdags står det klart att Jonathan Ring vänder hem till Kalmar.
Inför söndagens match kommer Kalmar med en vinst och en förlust, förlusten kom i senaste matchen mot Örebro.

Startelvan
I den förra matchen valde Henning Berg att ställa upp med nästan en exakt likadan elva som i premiären mot Örebro, den enda skillnaden var att lagkapten Alexander Milosevic inte fanns med i truppen. Anledningen till det var att han fått en smäll på träning, men att det inte rör sig om någon allvarligare skada utan en säkerhetsåtgärd.
Och jag tror att Berg väljer att ställa upp med samma startelva.