Guldfågeln Arena, 2021-11-28 17:30

Kalmar FF - Malmö FF

Inför Kalmar FF - Malmö FF
En duo att tro på.

Inför Kalmar FF - Malmö FF

Två matcher kvar, sex poäng behövs. I morgon gräver vi guld vid Kalmarsund.

Jag vill börja med att bikta mig en smula. Jag ber om ursäkt för att jag tog heder och ära av domaren som dömde MFF-Zenit i tisdags. Jag hävdar fortfarande att han var usel och påverkad av UEFA:s smutsiga agenda som kräver att stora lag med stora sponsorer skall gå vidare, men jag är trots allt inte säker på huruvida han var direkt mutad.

Därför är det härligt att se fram emot morgondagens match mot Kalmar på Guldfågeln Arena där jag är på plats i morgon, och där jag kommer att vara helt övertygad om att oavsett hur tokigt domaren dömer, så är det i alla fall inte på grund av yttre påverkan som domaren tar sina beslut.

Trötta öron lär han dock få. Kalmar har sin hemmapublik och Di Blåe kommer med ett bortafölje på drygt 3000 pågar och töser.och trycket från läktarna lär vara intensivt.

Innan jag går in på vårt älskade MFF vill jag ge Kalmar en stor eloge. 
Henrik Rydström har fått chansen att få ta hand om sin älskade klubb, och han har verkligen gjort ett stort arbete med sitt hjärtas förening. 

Kalmar har spelat sitt eget spel hela säsongen och har trots en budget som liknar ett U-lands jämfört med MFF:s lyckats hanka sig fram till sjätteplatsen i allsvenskan och man är endast åtta poäng efter den skånska serieledaren med två omgångar kvar.

Rydström och hans KFF imponerar, men samtidigt skall det sägas att hans ganska fundamentalistiska possesionfotboll har pressats sönder brutalt av MFF både när Rydström ledde Sirius 2020 och när han var KFF-coach 2021. MFF krossade Sirius med 4-0 och KFF med 3-1 när Rydström var tränare och förhoppningsvis kan vi åter utnyttja Kalmartränarens naivitet.

Faktum är att MFF både har överlägsenhenhet när det gäller individuell skicklighet och taktisk cynism, jämfört med Rydströms lovvärda hemmabygge. Med tanke på vad vi har i potten bör vi kunna köra över smålandslaget.

Det räcker med att se tillbaka på den perversa domarinsatsen vi tvingades genomlida i tisdags,när en tragisk marionettdocka berövade oss segern mot Zenit och vår utmärkta insats reducerades från en seger till oavgjort. MFF spelade briljant och visade kvalitet som med råge övertrumfade allsvensk kvalitet.

Så låt oss använda frustrationen från den matchen för att ge Kalmar en riktig överhalning och låt oss använda det stentuffa tempot från Zenitmatchen så att vi spelar förbi smålänniningarna på ett sätt de inte är vana vid.

Låt oss sätta press på KFF;s uppspel så som vi gjorde på Zenit och då dödar vi dem tidigt så att vi kan ställa om till anfall snabbt och såra Rydströms taktik precis som vi gjort när vi mött hans lag förr.

På läktaren finns vi, MFF:s själ. Vi är över 3000 och vi kommer att lyfta laget.
Imorgon tar vi nästa steg mot guldet, framåt Malmö! 


 

Pontus Kroon2021-11-27 21:20:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?