Guldfågeln Arena, Kalmar, 2022-05-08 17:30

Kalmar FF - Hammarby

Inför Kalmar-Hammarby

Inför Kalmar-Hammarby

Sol över södermalm men jakten på tre poäng återupptas i Kalmar. Bajen fortsätter det svåra schemat med en bortamatch mot ett lag man inte riktigt vet var man har. Ska Bajen fortsätta segertrenden på bortaplan?

OK. Vi går inte rent i år heller. Men visst känns inte Kalmar borta helt omöjlig för en gångs skull? Kan vi vänta oss två nya mål av Williot, ett nytt hörnmål, fler poäng från Besara. Och en hållen nolla till såklart. 

Läget i laget
Jeahze är avstängd och Joel Nilsson är sjuk men Abbe Khalili och Dennis Collander kan göra sina första matcher för året. Steve vet vi tyvärr fortfarande oroväckande lite om. Annars ska laget vara i fin form, vad jag vet (det ryktades om att Andersens och Fenger hade skavanker mot Malmö och att deras speltid förkortades). Så vem bli vänsterback? Både Widgren och Sandberg fick sin minuter till vänster sist. Trots gräsmatch tror jag inte vi behöver Magyars duellspel utan Kurtulus kvickhet i mitten för att hålla reda på Kalmar. Därför spelar jag Kurtulus Fenger i mitten och låter Widgren starta. Sandberg alltid till höger. Marti ändrar inte i onödan, offensiven står orörd. 

Motståndaren
Tydliga linjer i spelet, oförutsägbara resultat. Var har vi Kalmar? Förlust mot Peking hemma, förluster mot Varberg och Sundsvall. Men man vinner mot blåvitt borta trots att man är usla. Och hur hårt media än kramar Rydström tycks han alltid kunna hitta luften till nästa replik. Berg är bra, innermittfältet likaså. Målvakten ojämn. På intet sätt omöjlig match för Hammarby.

Hammarby och Kalmar - Allsvenskans två bästa lag med bollen. 
Två spelande lag på en usel gräsmatta. Båda är bra med bollen, kanske bäst i serien på bollinnehav. Avgörande idag tror jag blir vilket lag som är bäst utan bollen. Om Hammarby kan hålla bollen länge och spela sig ur Kalmars press(vilket jag tror de kan) så är Kalmar inte bekväma med att ligga lågt. Där tror jag Bajen är en nivå över KFF. De få gångerna vi legat lägre har jag inte varit orolig i år. Där är vi bättre. 

Mitt mått på framgång i år är bortatabellen. Hemma tar vi alltid våra pinnar. Över 20 poäng borta lär vi behöva. 9 inspelade hittills.

Jack Holm2022-05-08 10:52:40
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!