Platinumcars Arena, 2024-07-27 15:00

IFK Norrköping - Kalmar FF

Inför Kalmar hemma: Ska Peking vinna två i rad för första gången
Tottes personliga målgest efter ett mål mot Kalmar. Vår kapten gjorde segermålet mot Halmstad senast och får gärna göra det igen mot Kalmar!

Inför Kalmar hemma: Ska Peking vinna två i rad för första gången

Nu väntar en ny hemmamatch efter den livsviktiga segern hemma mot Halmstad med 1-0. Det blir en streckmatch i ordets rätta bemärkelse. Kalmar ligger på negativ kvalplats. IFK precis efter och under strecket i tabellen.

Innan matchen mot Halmstad låg IFK sist i tabellen, nu ligger man ”bara” näst sist. Men fortfarande på nedflyttningsplats. När man ligger i bottenträsket är matcherna mot andra lag i samma situation livsviktiga att vinna. Gör man det nu så byter man plats med Kalmar och lägger sig på negativ kvalplats. I rådande läge är det många lag som riskerar att dras in ordentligt i bottenstriden. Ovanför kvalstrecket är det väldigt jämnt. Här hittar vi fem lag som alla har 18 poäng två bättre än Kalmar. Det är med andra ord inte omöjligt att hälften av alla lag i allsvenskan kan få smaka på den beska medicinen hur det känns att sakta men säkert dras ner i bottenträsket. Vilka ska hålla näsan över vattenytan när serien är slut?

Segern hemma mot Halmstad var oerhört skönt på många sätt. Att man höll nollan för första gången sedan allsvenskans tredje omgång den 14:e april hemma mot GAIS då man också vann med 1-0, var oerhört viktigt. Att stoppa blödningen bakåt kan ge hopp om att klubben inte behöver återupplivas i Superettan 2025. Vår nye förstemålvakt Mitov var en av de bättre i laget.

Våra motståndare Kalmar har en sak gemensamt med oss. De har inte heller vunnit två matcher i rad i allsvenskan. Man kommer senast från en överraskande seger hemma mot Djurgården med 2-1. Liksom IFK har man några riktiga plumpar i protokollet, som t ex förlusten borta mot Malmö med 5-0. Men den svartaste plumpen är förlusten mot Västerås hemma med 4-0.

Värt att notera att nu börjar andra halvleken av allsvenskan. 15 matcher är spelade och alla lag har mött varandra en gång. Förra mötet mot Kalmar var givetvis borta och den matchen slutade 1-1. Det finns en del som talar för att även returen kan bli en jämn tillställning. IFK är bättre hemma än borta och för Kalmar är det tvärtom. Både IFK och Kalmar har tagit exakt lika många poäng hemma och borta nämligen 9 pinnar på sju matcher vardera.

Innan matchen börjar så kommer vår förre ordförande Peter Hunt hedras, med all säkerhet med en tyst minut. Peter lämnade oss hastigt den här veckan. För många av oss kom det helt oväntat det var inte länge sedan han blev intervjuad i Norrköpings Tidningar.  Skulle också finna det högst troligt att våra spelare bär svarta sorgeband. Hunt var en stark personlighet som klubbens högsta förtroendevalda ledare under några svåra år i Superettan och som sen kröntes med Guldet 2015. Är övertygad om att Peter kommer finnas i våra minnen lång tid framöver.

Det bästa sättet att hedra Peter Hunts minne tror jag är, att vi alla gör det han gjorde. Nämligen stötta laget på det sätt var och en själv kan göra. Det bästa spelarna kan göra för att hedra honom, är givetvis att kämpa och ge allt för laget på planen samt förhoppningsvis bärga en seger.

  
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2024-07-26 15:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås