Inför Karlskrona - Malmö FF: Dags att ladda om
Dags att ta chansen Erdal!

Inför Karlskrona - Malmö FF: Dags att ladda om

Europaäventyret är över för den här gången. Dags för vardag igen.

Efter att vi enkelt avpolleterat Syrianska i första matchen är det nu dags för ett möte med ett nytt lag från de lägre divisionerna - FK Karlskrona från divison 1. I motsats till Syrianska är dock detta ett lag där allt inte är jämmer och elände. Vi lär helt enkelt stöta på bättre motstånd nu.

Det har pratats en del om Jon Dahls tankar hit och dit. Vad vi kan förvänta oss med tanke på den här starten och vilka spelare som kommer floppa och eventuellt flippa. Jag förstår ärligt talat ingenting. Vi har mött ett lag som skulle vinna Allsvenskan enkelt och ett lag som kanske skulle kunna hävda sig i division 3. Jag kan inte dra några som helst slutsatser av de här matcherna om man blickar framåt.

Däremot tycker jag att den här matchen kan ge en del svar beroende på hur Jon Dahl väljer att ställa upp. Han började mixtra lite med någon form av 4-5-1/4-3-3 men har sen snarare gått över till 4-4-2. Är det 4-4-2 han har tänkt sig eller var det det tuffa motståndet som fick honom att luta mot något spelarna känner till och är bekväma med?

Vi får se hur han väljer att formera laget mot Karlskrona. Klart är hursomhelst att det lär bli en stor rotation jämfört med mötet med Wolfsburg då han använde sig av i princip samma spelare vid båda matcherna.

 - Det kommer bli några förändringar i laget. De som spelar ska komma in med mycket energi, visa framfötterna och ha rätt ”mind set”, säger Jon Dahl till MFF.se.

Vad gäller spelare som saknas kommer både Bonke Innocent och Arnor Traustason att ställas över medan Rasmus Bengtsson är tillgänglig för spel igen. Hur kommer MFF ställa upp då? Svårt att sia om, men här kommer en helt okvalificerad gissning
Dahlin (eller Dusan om Dahlin har någon form alls av behov att vila)
Eric, Nielsen, Anel, Knudsen
Berget, Lewicki, Rakip, Rieks
Molins, Antonsson

FK Karlskrona då?
Såklart inget lag som ska kunna hota MFF. Mest meriterade spelaren är rimligen gamle Geflestjärnan Jonas Lantto.
Noterbart är att vår gamle talang Benjamin Fadi återfanns i Karlskrona så sent som i fjol men vi lämna då han inte fick arbetstillstånd.

Laget har pendlat mellan division 1 och 2 senaste åren och tog klivet upp i fjol. Att man är ett gediget lag visade man emellertid mot Eskilstuna i första matchen då man fick 1-1.

Extra credd till föreningen för att man har gräsunderlag och efter vad jag hört dessutom en väldigt fin matta till imorgon.

Matchstart: 14:30
 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2020-02-29 22:54:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?