-

Inför KFF – ÖSK: Fight för fans och framtiden
Vem vinner fighten imorgon?

Inför KFF – ÖSK: Fight för fans och framtiden

I morgon lördag tar Kalmar FF emot Örebro SK i det som blir säsongen sista match på Guldfågel arena. Varken KFF eller Örebro har något att spela för i årets allsvenska förutom placeringar, ära och publikens gunst. Istället är det här en match som framförallt betyder en hel del för resultatet i svenska cupen och laddningen inför nästa säsong.

Efter ett landslagsuppehåll på dryga veckan är det nu dags för allsvenskans 29:e omgång. Kalmar FF tar emot guldtippade ÖSK som inte alls har haft den säsong många förutspådde dem. Örebro tippades bland annat av självaste Nanne som guldmedaljör men man har inte lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna.

Nu ligger ÖSK tia i tabellen och KFF huserar på åttondeplatsen endast två poäng före. Poängen på lördag kan med andra ord avgöra vilket av de både lagen som kommer högst i årets tabell men annars är det framförallt som en eventuell förmatch till cupmatch som det här är spännande. Om ÖSK slår Helsingborg i cupsemifinalen blir det sen en snabb repris på mötet lagen emellan och jag tror inget av lagen vill riskera att komma till den matchen med en förlust i bagaget.

Annars är det här mycket en match för nästa säsong. KFF har redan börjat planera inför nästa säsong och spännande spelare som Söderqvist och Bertilsson har fått mer och mer speltid. Det känns som om laget håller på att få en ansiktslyftning och kanske får vi se en del av lyftet redan i morgon. Det här är också en viktig match för KFF:s relation till fansen. En fartfylld match med bra spel och vinst kommer definitivt gynna KFF:s möjligheter att få tillbaka fansen till nästa säsong.

Kalmar ställer nog upp med liknande uppställning som i matchen mot MFF förutom att jag tror Johansson kommer ta högerbacksplatsen och att Rydström kommer vara tillbaka som dirigent. När nu kaptenen pryder alla affischer och programblad med sin tuffa phantom-of-the-opera-mask blir det ju ett lite antiklimax om han får nöta bänk igen.

Örebro kommer till matchen med ett ganska ljummet facit bakom sig. På de senaste sju matcherna har man endast tagit fyra poäng men å andra sidan har de poängen kommit i de senaste två matcherna. KFF:s facit är väl i och för sig inte heller det så mycket att hänga i julgranen efter endast en poäng på de tre senaste matcherna.

Mina förhoppningar inför matchen är att KFF släpper på alla bromsar och kör gasen i botten. Örebro är ju dessutom ett lag som gillar att bjuda till och i tidigare mötet mellan lagen blev det bra fart och många chanser, något jag gärna ser igen. Att dessutom KFF lyckades vinna med 2-1 får ju även det gärna upprepas.

Jag hoppas att det kommer mycket folk och hyllar vårt lag som ju trots sin förhållandevis mediokra åttondeplats har gjort det bra på vår nya arena och visat att Kalmar FF har alla möjligheter att stanna i eliten i flera år till.

Forza Kalmar!

Johan Klintberg2011-10-14 23:24:03
Author

Fler artiklar om Kalmar FF

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."