Tele2 Arena, 2021-04-01 19:00

Hammarby - Trelleborg

Inför kvartsfinalen Bajen-Trelleborg

Inför kvartsfinalen Bajen-Trelleborg

Efter en evighets väntan pga coronasmitta och landslagsuppehåll är det äntligen dags för kvartsfinal i Svenska cupen mot Trelleborgs FF.

”Det var kul så länge det varade” blev känslan efter det gigantiska coronautbrottet i Bajens trupp efter segern mot Gnaget. 16 spelare och 5 ledare insjuknade och derbyeuforin och säsongstaggen sattes på paus återigen likt förra året. Däremot får man hoppas att Bajen har erhållit både immunitet och antikroppar och att vi slipper flera utbrott under säsongen. 

I egenskap av hundägare och distansstudent har jag tacksamt kunnat vandra förbi Årsta IP ett antal gånger de senaste veckorna och fått ingjuta lite närhet till vårt älskade grönvita lag. Förvisso har besöksförbud och insynsskydd gjort det svårare att följa men det är ett taggat och högljutt lag som har gjort sig redo för cupen och där nyförvärvet Astrit Selmani oftast har hörts mest när han pushat sina lagkamrater. 


Två nyförvärv och två pådrivare

Under onsdagskvällen publicerades även Bajens matchtrupp och glädjande nog är den i stort sett fulltalig. Richard Magyar saknas pga avstängning och Dennis Widgren, Paulinho och Aimar Sher är inte uttagna efter sina skador även om samtliga verkar vara på väg tillbaka. 

Darijan Bojanic som missat de inledande gruppspelsmatcherna är tillbaka och visst är man spänd på att se vår spelfördelare i registarollen som känns som skapad för hans skull. Dessutom finns nyförvärvet David Accam med i truppen.


Äntligen dags för vår spelfördelare?

Eftersom att morgondagens vinnare spelar semifinal redan på söndag kan det innebära en hel del förändringar ju längre matchen lider om resultatet går Bajens väg. Däremot tror jag att Stefan Billborn kommer mönstra ungefär samma lag som mot AIK där den enda ändringen lär bli att Mads Fenger tar steget ner till sin ordinarie position som mittback bredvid Jon Gudni Fjoluson och att Darijan Bojanic eller Abdul-Halik Hudu tar den defensiva rollen på mittfältet. 

Morgondagens motståndare Trelleborg vann sin grupp före de allsvenska lagen Sirius och Örebro SK och kommer till huvudstaden med ett stort självförtroende. I truppen finns ett antal spelare med allsvensk rutin som Fredrik Livestam, Johan Blomberg, Dzenis Kozica och den gamle Bajenspelaren Måns Söderqvist. Senaste mötena mellan lagen skedde 2018 där Bajen vann bägge matcherna efter 1-0 hemma och 3-1 i Skåne.


Junior kramas om av Neto Borges efter sitt drömmål sommaren 2018.

Däremot är det framförallt två betydligt äldre mål mellan lagen som jag minns både med fasa och med glädje:

1996: kval till Allsvenskan och finnen Rami Rantanen slog till med det här drömmålet som innebar vinst för hemmalaget på Vångavallen:
https://www.youtube.com/watch?v=KVRYrTA3e7g

2001: Allsvenskans omgång 15 och hemmapubliken hade knappt hunnit sätta sig ner när Johan Danken Andersson slog till med en drömfrispark och resten är historia som man brukar säga:
https://www.youtube.com/watch?v=HMMA9gWoqTY


Forza Bajen mot semifinalen!

 

Robert Bäckström2021-03-31 20:07:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!