Landskrona IP A-plan, 2021-05-08 13:00

Landskrona - AFC Eskilstuna

Inför LBoIS - AFC

Inför LBoIS - AFC

AFC Eskilstuna reser precis som förra veckan ner till Skåne för en ny Superettan-drabbning, denna gången mot Landskrona. Ska Eskilstuna studsa tillbaka efter säsongens första nederlag?

Landskrona är ett av två ny-uppflyttade lag som överraskat så här långt i Superettan. Värnamo ligger i skrivande stund 2:a medan Landskrona vilar på en 5:e plats.
Det märkvärdiga med Landskrona är att de fortfarande är obesegrade, ett lag av 4 att vara så. AFC Eskilstuna är dock det lag som har släppt in minst mål, endast 1 (vilket var senast mot HIF). På förhand ser det ut som att det kan bli en spännande match. 

Landskrona var senast i Borås och mötte Norrby IF. Den matchen slutade oavgjort. Höjdpunkterna i den matchen var inte jättemånga till antalet, men lagen bjöd på två fina mål. Landskrona gjorde 0-1, en sylvass kontring slutade med att Kevin Jensen skruvade in bollen i krysset bakom Anton Cajtoft.
10 minuter senare kvitterade hemmalaget genom en stenhård nick signerad Rasmus Örqvist. Utöver målen var det inte många fler lägen utan slutresultatet skrevs till 1-1 på Borås Arena. Tidigare har Landskrona slagit Värnamo med 2-0 och spelat 1-1 med Öster och Akropolis. 

För AFC's del åkte man på säsongens första nederlag i Superettan när man förlorade med 1-0 på Olympia mot HIF. Det visade sig att släkten skulle bli värst i den matchen när Wilhelm Loeper gjorde matchens ända mål i minut 44. AFC kom inte riktigt upp i nivå i den matchen vilket innebär att det kommer bli intressant att se hur laget reagerar i denna match.
Jag tror att Landskrona kommer vara en tuff nöt att knäcka för AFC. De svart-vit randiga har i tre av sina fyra inledande matcher spelat 1-1 och har visat upp en relativt konservativ, men effektiv fotboll. Man har inte skapat många chanser, men man har förvaltat de man har fått. Hemmalaget är faktiskt Superettans mest effektiva lag när det kommer till att sätta chanser. (Superettan.se). 

Något som talar för AFC är att Sumar Almadjed inte är med för Landskrona. Mittfältaren som blev framröstad till Landskronas bästa spelare i April har redan hunnit dra på sig tre varningar, vilket innebär att han är indisponibel inför mötet med AFC. Varken Erik Pärsson eller Nicklas Nielsen kommer heller medverka pga skador. 
Om man dyker lite djupare i Landskronas trupp finns det några intressanta namn att kolla på. Bland annat Amr Kaddoura som kommit igenom klubbens ungdomsakademi och har vaktat kassen de senaste åren. Man har även ett spännande mittbackspar av Andreas Murbeck och Johan Rapp. Framåt brukar det handla om Linus Olsson för BoIS. Anfallaren gjorde 12 mål förra säsongen i Division 1 och har redan hunnit näta i Superettan 2021. Han kommer AFC behöva hålla tyst. 

För Eskilstunas del kommer det vara lite förändringar från HIF-matchen. Varken Pontus Rödin eller Karim Mammar är med i truppen mot Landskrona. Rödin fick vad såg ut som en lättare knäskada mot HIF och gick ut i halvlek. Karim Mammar har blivit förkyld, försvararen har tagit ett Covid-19 test och det kom som tur är tillbaka negativt. Båda spelarna kommer att vara en stor förlust för AFC, lagkapten kommer med all säkerhet vara Wicks istället för Rödin. Jesper Manns är dock tillbaka efter han inte var med mot HIF, Götesson fortf. skadad. 
Vilka kommer då ta Rödin och Mammars platser?
Mina stålar ligger på York Rafael, och Tim Hartzell. York har blivit inbytt i samtliga av AFC matcher så här långt, medan Tim Hartzell fortfarande väntar på sitt första framträdande för säsongen. 

Klubbarna har lite historia mot varandra. Senaste gången man möttes var i Superettan 2018. En säsong som slutade åt olika håll för de båda klubbarna, AFC gick upp, och LBoIS gick ner. 
Första mötet kom i omgång 12, på Tunavallen. AFC vann matchen med 2-0 efter mål av Samuel Nnamani och ett sent straffavgörande av publikfavoriten Oke Akpoveta
Returen på Landskrona IP slutade 0-0 i omgång 28. AFC visste dock inte då att de precis hade mött en spelare som skulle representera det orangea laget året efter, nämligen Adi Nalic. 

Något som är värt att nämna är även att planen på Landskrona IP blivit hårt kritiserad av lagen som spelat där. Gräset har inte hållit speciellt hög standard, kommer bli intressant att se ifall det kanpåverka matchbilden på något vis. 

Jag har även fixat så att kommentarerna är öppna för alla!
 



Min ideala XI för AFC: 3-4-1-2: Wicks (©), Tihi, Wikström, Hartzell, Manns, York, Blati Touré, Lushaku, Bazi, Ahl-Holmström, Coffey. 

Min tippning inför mötet: 

Hjärtat - Båda lagen är målsnåla, AFC vinner 0-1. 

Huvudet - LBoIS verkar gilla 1-1, så vi kör på det. 

Landskrona BoIS - AFC Eskilstuna
8 Maj, 13.00
Landskrona IP, Landskrona
Domare: Fredrik Hansson
Ass. Domare: 1. Sebastian Robertsson 
Ass. Domare: 2. Henrik Melin
Fjärdedomare: Mohamed Rachid

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-05-07 23:42:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna