Inför: Linköpings FC- Djurgården dam
Julia Walentowicz gjorde matchens enda mål mot Växjö förra veckan, blir det nytt måljubel mot Linköping? Foto: Bildbyrån

Inför: Linköpings FC- Djurgården dam

Efter förra veckans viktiga seger mot Växjö reser nu DIF till östergötland under söndagen för match mot svårspelade Linköping.

Djurgården fick en drömstart med nye tränaren Magnus Pålsson förra veckan via 1-0 segern mot jumbon Växjö, en seger som gör att DIF helt klart kan titta uppåt i tabellen snarare än nedåt.
Under söndagen väntar det bortamatch mot Linköpings FC.

Läget i DIF:

Senaste nytt i Djurgården är att den bollskickliga och mångsidiga backen Portia Boakye förlänger sitt kontrakt till och med säsongen 2023. Portia kom till klubben inför säsongen 2018 och har sedan dess växt ut och blivit en viktig kugge i Djurgården.

Såhär säger Portia själv till klubbens hemsida om sitt nyskrivna kontrakt:

”Djurgården känns som mitt hem så jag är väldigt glad över att skriva på. Redan första dagen när jag kom hit fick jag ett jättefint mottagande och så har det fortsatt. Jag känner så mycket kärlek från alla i laget”

Truppstatus DIF:

Sedan förra veckans match mot Växjö så är det inga nya skador utan samma spelare är uttagningsbara även till denna matchen.

Magnus Pålssons tankar inför denna matchen till DIF.se:

”Jag tycker att vi ligger bra till och har mestadels tränat på vårt eget sätt att spela nu under de första dagarna i veckan. Sedan har vi kollat på Linköping och kommer att gå igenom mer av de taktiska delarna under de sista passen innan match. Så förberedelserna känns bra och truppmässigt ser det också bra ut”



Om Linköpings FC:

- Ligger för närvarande på sjätte plats i Damallsvenskan med 18 inspelade poäng, en poäng mer än Djurgården som ligger på åttonde plats.

- Förra omgången förlorade Linköping mot KIF Örebro på bortaplan med 2-1 efter ett sent insläppt mål. Linköpings mål gjordes av Emma Lennartsson.

- Lagets bästa målskyttar denna säsongen hitills är Uchenna Grace Kanu och Cornelia Kapocs med fem mål vardera.

- Ett välbekant ansikte återfinns på Linköpings tränarbänk då den fd DIF-tränaren Andrèe Jeglertz tränar laget, dock så tränade Andrèe Djurgårdens herrlag.

Magnus Pålssons tankar om Linköpings FC till DIF.se:

”Det är ett bra lag som har spelat jämnt i alla sina matcher. De spelade 2-2 mot oss i förra mötet i juli och är fysiskt starka, bra på fasta situationer och har många duktiga spelare med Nilla Fischer i spetsen som den mest välmeriterade. Så det är ett gediget allsvenskt lag vi tar oss an”


Senaste mötet lagen emellan spelades i juli med Djurgården som hemmalag, matchen slutade 2-2.
Djurgårdens mål gjordes av Sheila Van Den Bulk och Sara Olai, Linköpings mål gjordes av Uchenna Kanu och ett självmål.

Matchstart: Söndag 5/9 17:00 
Plats: Linköping Arena
Kanal: Sportbladet



 

Pontus Larsson2021-09-04 17:01:23
Author

Fler artiklar om Djurgården