Eleda Stadion, 2022-03-14 19:00

Malmö FF - AIK

Inför Malmö FF - AIK
Blir Veljko tungan på vågen även mot AIK?

Inför Malmö FF - AIK

Dags för kvartsfinal i Svenska Cupen och det är ettan och tvåan i fjolårets allsvenska som drabbar samman!

MFF gjorde ett gediget gruppspel och vann alla sina tre matcher övertygande, vilket är så mycket man kan begära även om motståndet inte var allt för kvalificerat.
Vi fick se perioder av väldigt fint spel och förhoppningsvis blir de här perioderna längre för varje match vi spelar.

I morgon kväll blir dock motståndet tuffare. Det är som sagt AIK som kommer till IP för att försöka få lite revansch för MFF:s guld och vi vet att Bartosz Grzelak har skapat ett mycket starkt och välorganiserat lag som hotade oss ända in på målsnöret i höstas.
Samtidigt är AIK:s statistik i Malmö hårresande dålig, så det blir intressant att så om traditionens makt kan hjälpa MFF eller om AIK kan bryta Malmöspökets förtrollning.

MFF har väl inte helt optimala förutsättningar i morgon. Oscar Lewicki, Jonas Knudsen och Ola Toivonen är fortfarande skadade och lyssnar man på vad coach Milos Milojevic säger om kapten Anders Christiansen känns det osannolikt att han kommer att chansa med att låta AC spela och det är såklart ett avbräck modell större. Adi Nalic är avstängd, men positivt är att Sören Rieks är tillbaka efter skada.

Samtidigt är truppen full av kvalitet och några av spelarna har sett fantastiska ut under gruppspelet. Den offensiva trion Nanasi, Berget och framförallt Birmancevic har varit på underbart spelhumör och det verkliga lågoddsaren som AIK:s baneman i morgon är såklart unge Veljko. Serben ser glödhet ut.

AIK har ett starkt och meriterat manskap med kapten Sebastian Larsson som ankare och vassa forwardsduon Nabil Bahoui och Nicolas Stefanelli längst fram. Laget är alltid välorganiserat och släpper till väldigt lite bakåt så det finns ingen anledning att förvänta sig något annat är en tajt och jämn fight.

Förhoppningsvis kommer MFF:s spets att avgöra. Hemmalaget har fler alternativ på alla positioner och har man en bra dag på jobbet är man Sveriges bästa lag, men det krävs verkligen att man är noggranna, disciplerade och synkade i presspelet och snabba och exakta i offensiven. Spelar AC mot förmodan har man en stor fördel, men om man sparar kaptenen är oddsen lite mer utjämnade.

Tyvärr har man valt att lägga matchen mellan Sveriges tabellmässigt bästa lag på en måndagkväll vilket känns ogint och dumt gentemot supportrarna, men vi får hoppas på ett fullsatt intimt IP med glödande het stämning. Förutsättningarna finns i alla fall för en riktigt bra fotbollsmatch.

Jag väljer att inte sia om laguppställningen i MFF, men konstaterar att Milos har en bra trupp trots skadeläget. Det finns inga ursäkter för att göra en dålig match i morgon.
Nu kör vi, Framåt Malmö!
 

Pontus Kroon2022-03-14 00:13:31
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?