Eleda Stadion, 2021-11-02 18:45

Malmö FF - Chelsea
0 - 1

Inför Malmö FF - Chelsea: Gå ut och njut av en fantastisk kväll
Vi har inget att förlora imorgon mot Chelsea.

Inför Malmö FF - Chelsea: Gå ut och njut av en fantastisk kväll

– Malmö FF har inget att förlora imorgon. De kan spela med en frihet och ett mod. De kommer också att ha stöd av en laddad hemmapublik, sa Chelseas tränare Thomas Tuchel på måndagens presskonferens.

Vi är inne i ett flow just nu. Vi leder Allsvenskan, har avgörandet i egna händer och alla matcherna i Allsvenskan är superviktiga just nu. Fråga bara HBK som i de sista fem matcherna möter fem av sex guldkonkurrenter, inkl Malmö FF. 

Kanske kommer då en match i Champions Leagues grupp H på tisdag kväll som en skänk från ovan? En välbehövlig paus i det allsvenska jagandet, en match där ingen förväntar sig att vi ska kunna förändra ett på förhand givet utfall, en match där vi inte har något att förlora, en match där vi är dömda på förhand.

Men också en match i vår himmaborg, med fullproppade läktare, med en publik som vi vet kan skapa magiska kvällar och atmosfär - där allt kan hända. Och har hänt. 

För även om mycket är givet på förhand, så finns det alltid en liten chans att rubba jättarna. Fråga bara Sheriff Tiraspol som slog Real Madrid med 2-1. I Madrid! Kanske är det på tisdag som alla himmelsblå stjärnor ligger i linje och leder oss mot vinst.

Då skulle taktiken kunna vara att gå ut och spela för att det är roligt. Eller som någon skrev på Twitter: 
“Gå ut och ha roligt på plan utan er prestationsångest ni visat på sistone. Spela för det är roligt och inte resultat. Löp för varandra och inte för er själva.”

Chelsea då? På den digitala presskonferensen måndag eftermiddag berättade Chelseas coach Thomas Tuchel att fyra spelare - Romelu Lukaku, Timo Werner, Mateo Kovacic och Mason Mount - var frånvarande på måndagens träning. Romelu Lukaku och Timo Werner skadades i förra matchen lagen emellan på Stamford Bridge. Kovacic drabbades av en hälseneskada i slutet av träningen inför helgens Newcastle-match. Mount blev sjuk inför lördagens match och verkar inte ha tillfrisknat ännu. 

– Förutom det är det bra stämning i gruppen. Vi har fått med oss bra resultat så här långt och vet vad som krävs av oss, sa Thomas Tuchel. 

På presskonferensen handlade dock majoriteten av frågorna om helt andra saker än om matchen mot Malmö; Hur ser du på XX som är utlånad? Vem tror du tar över i Tottenham efter sparkade Nuno Espirito Santo? Hur ser du på att 13 av era 26 spelmål så här långt på säsongen görs av försvarare?

Det är solklart att de brittiska journalisterna inte ser att Malmö FF ska kunna rubba Chelsea det minsta.

När SVT:s journalist till slut frågade Thomas Tuchel hur de förbereder sig inför matchen mot MFF svarade han:
– Detta är femte eller sjätte matchen i rad där vi är favoriter. Vi förbereder oss extremt noga hela tiden, inför alla matcher, för att spela bra. Vi visar det på planen, och kommer göra det även imorgon tisdag. Samtidigt är vi ödmjuka och respektfulla inför alla matcher. 
– Malmö FF har inget att förlora imorgon. De kan spela med en frihet och ett mod. De kommer också att ha stöd av en laddad hemmapublik, avslutade Thomas Tuchel presskonferensen. 

Så här skulle MFF kunna ställa upp imorgon: 
 

Veljko Birmancevic - Antonio Colak
Anders Christiansen
Sören Rieks - Oscar Lewicki - Bonke Innocent - Jo Inge Berget
Niklas Moisander - Lasse Nielsen - Anel Ahmedhodzic
Johan Dahlin

Vi ses på Stadion tisdag kväll kl 1845.

Framåt Malmö - heja Di Blåe!

Vad: Allsvenskan, Malmö FF vs Chelsea
Var: Stadion, Malmö
När: Tisdag 2 november kl 1845
Biljetter: Enstaka ströplatser kan finnas kvar
TV: CMore/Telia
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-11-01 16:43:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?