Eleda Stadion, 2021-09-18 15:00

Malmö FF - Djurgården

Inför Malmö FF - Djurgårdens IF
Dags för seriefinal och revansch!

Inför Malmö FF - Djurgårdens IF

Äntligen är det dags för MFF att ta en gruvlig revansch efter vårens förnedrande möte mot Djurgården på den så förhatliga plastmattan på Tele2.

Champions League-premiären är avklarad och nu är det dags att kavla upp ärmarna och ta tag i problemen vi har hemma i allsvenskan. För faktum är att vi till följd av skador och avstängningar har haft en riktigt skakig period i serien de senaste månaderna.

Därför är det oerhört viktigt att vi nu börjar ta trepoängare och allra helst mot toppkonkurrenterna. I morgon möter vi serieledande Djurgården och vid seger där är det plötsligt vi som har kommandot i det fyralagsrace som utkristalliserats mellan MFF, Djurgården, AIK och Elfsborg.

Djurgården som efter en lite svagare period studsade tillbaka med besked i tvålkoppsderbyt mot Hammarby förra helgen. Man pulvriserade sin grönvita lillebror med 4-1 och bäst på plan var vår gamle Champions League-hjälte Magnus Eriksson.

Djurgården har en bra och välbalanserad trupp, men den klarast lysande spelaren i år är utan tvekan gamle "Pange-Mange". Från sin position som offensiv mittfältare hotar Eriksson ständigt med svepande crossar, smarta instick och bra avslut och hans passion och mentalitet smittar tydligt av sig på resten av laget.

Men oavsett Djurgårdens form och Manges skicklighet skall de få känna på Malmöitisk klass och beslutsamhet i morgon. MFF har trots lite svajig form i allsvenskan fortfarande Sveriges bästa trupp och när vi når vår toppnivå är det inget allsvenskt lag som hänger med.

Det är hög tid att börja visa den klassen med större kontinuitet och jag tror att en match hemma mot Djurgården är precis den trigger vi behöver nu efter den svindlande Europaresan vi gjort i sommar. DIF gjorde något av årets match mot oss på Tele2 och efter den svidande förlusten måste den himmelsblå revanschlustan vara enorm!

MFF får tillbaka Johan Dahlin i morgon och det känns viktigt sett till att vi möter serieledarna. Tyvärr är trion Lewicki, Pena och Moisander fortfarande borta, men vi har kompetenta ersättare och är att bara fullt fokuserade har vi ett lag som skall slå Djurgården.

MFF är spelskickligt, starka i pressen och fysiskt starka nog att knäcka skotska mästarna Rangers, så vi skall bara gå in och dominera i morgon. Djurgården har fått ligga etta länge nog, i morgon tar vi tillbaka serieledningen. Kör så det ryker, smäll på utav bara helsike och visa vilket lag och vilken stad som dominerar svensk fotboll.

Framåt Malmö!

Pontus Kroon2021-09-17 21:13:58
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?