Eleda Stadion, 2022-08-04 19:00

Malmö FF - F91 Dudelange

Inför Malmö FF - F91 Diddeleng
Andreas Georgson leder MFF mot EL-gruppspel!

Inför Malmö FF - F91 Diddeleng

Efter förra veckans förnedrande uttåg ur Champions Leaguekvalet är det dags för tredje kvalrundan i Europa League.

Då är då och nu är nu. Malmö FF har haft en tuff vecka med utslagning ur CL-kvalet och därefter en inte helt oväntad uppsägning av tränaren, men nu gäller det att tända om och spöa skiten ur Luxemburglaget F91 Diddeleng.

Då vår tidigare tränare Milos Milojevic fick sparken i slutet på förra veckan leder sportchef Andreas Georgson laget i morgon och Andreas Georgson säger följande till mff.se:
- Vi har inte ändrat i mycket. Det som vi vill se till att göra nu är att njuta av dessa situationer. Vi har en frisk trupp som är tre poäng ifrån toppen av Allsvenskan, vi är fortfarande kvar i Europa och vi vann Svenska Cupen. Vi börjar på en fin plattform nu. Vi ska gå ut imorgon och njuta av en europeisk kväll och se till att ge dem ett helvete från första minuten.

– Jag tror att det handlar om vilken identitet vi vill ha när vi spelar fotboll. Vilka saker kan vi alltid ställa höga krav på? Det är göra maximal ansträngning och att ha hög intensitet i all tävling. Oavsett hur mycket talang man har kan man alltid gå ut och kämpa, ge allt och följa planen vi har tillsammans. Vi vill även att alla ska bidra till att skapa en stark gemenskap. Om det sker misstag löser vi dem tillsammans. Dem två sakerna ställer vi alltid höga krav på. Det vill jag ska skapa ett lugn för har man bidragit till dessa två saker är man en fullvärdig medlem i den här gruppen. Då har vi en jättebra chans att uppnå de målen som vi vill. Sen vet vi att fotbollen är ett spel som påverkas av slump där med- och motgångar kommer. Vi kanske spelar en tuff match där mycket går emot oss, men då ska vi lösa det tillsammans med hög ansträngning och hårt jobb. Om vi börjar att fokusera på saker som vi inte har makt över som felsparkar, domslut, stolpe in eller ut, det skapar stress för mig. Det gäller hela tiden att landa i vad vi kan ta till bordet, vilket är maximal ansträngning, vi tävlar i varje ögonblick, är där för varandra och vi ställer krav. Det ligger i våran händer att minska den stressen.

För oss utanför lagbubblan är det givetvis helt avgörande att laget har just den där lagkänslan där man löser problemen tillsammans och att man ger en maximal ansträngning.. Tanken att det eventuellt har saknats tidigare under året är förvånande, men det är naturligtvis bra om man har identifierat detta nu.

Jag utgår från att man sätter Diddeleng under hård press direkt och att vi ser till att ta taktpinnen från början.
Alldeles oavsett vad Luxemburgarna har gjort för att nå Q3 är Malmö FF givetvis storfavoriter och vi måste gå för att skapa ett rejält försprång inför returen i Luxemburg om en dryg vecka.

Speedkulorna Joseph Ceesay och Buya Turay är nya i truppen och jag tror att båda erbjuder laget något vi saknat under säsongen. Snabbhet och djupledslöpningar.
I övrigt är truppen full av erfarenhet och kvalitet. Nu är det dags att vi visar att vår ambition är att fortsätta kriga i europeiska gruppspel. Då slår man lag som Diddeleng, konstigare är det inte.

Låt oss lyfta laget mot ett nytt gruppspel och en nytändning. Tillsammans lämnar vi vårens tråkigheter bakom oss.
Framåt Malmö!


 

Pontus Kroon2022-08-03 21:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?