-

Inför Malmö FF - Falkenberg: Se upp med fasta situationer
In med dig boll-uschling.

Inför Malmö FF - Falkenberg: Se upp med fasta situationer

Statistiken mot Falkenberg talar för en seger med 3-1 i söndagens match. Men då måste spelet framåt fungera, och vi måste se upp med Falkenbergs offensiva fasta situationer. Där är de farliga.

Var står MFF egentligen? Hade det blivit seger mot Mjällby i senaste matchen hade jag inte varit orolig. Men efter kryss och bruten segersvit (ja, vi är fortfarande obesegrade-sviten är intakt) blev jag faktiskt lite nervös. Speciellt som det stundtals såg lite svajigt ut mot Mjällby. Men var det vi som var lite sämre eller bara Mjällby som gjorde en riktigt bra insats? Jag lutar åt att vi inte kom upp i samma nivå som tidigare matcher, plus att Mjällby gjorde en riktigt bra genomförd match.

Alla vi fotbolls-nördar, som också gillar statistik, tabeller, trender och liknande, kan ju grotta ner oss i detta. Åtta segrar på raken är en stark trend. Men vad händer med trenden när det blir en oavgjord match?

En oavgjord match, en datapunkt, säger inget mer än hur det ser ut just nu. Två datapunkter ger alltid (ALLTID) en rät linje, som kan tolkas som en trend. Tre eller flera datapunkter ger en tydligare bild. Sett till de senaste nio datapunkterna (matcherna) har vi fortfarande en starkt uppåtriktad trend. Och vi ligger etta i tabellen och Falkenberg ligger på kvalplats, så det kan (väl?) bara sluta på ett sätt...

Falkenberg då? Ett stabilt bottenlag som någon gång då och då gör en fin match. De ser inte speciellt vassa ut framåt, men se upp med deras fasta situationer. Senast mot AIK var de hyperfalriga på hörnor och inkast nära mål. Falkenberg ligger på kvalplats, med 13 poäng.

MFF-kopplingar i Falkenberg är Mahmut Özen. Kom till MFF från Mjällby inför säsongen 2014, men fick inte den utvecklingen som någon av parterna önskade. Gick på lån till Turkiet ett tag, men lämnade MFF 2016. Även 20-årige mittfältaren Melker Nilsson har ett förflutet i MFF, som han lämnade augusti 2019.

Glädjande för Malmö  FF är att både Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson är tillbaka i truppen. Tror dock inte att någon av dem startar. Anel är avstängd pga gula kort. Verkar som att avstängningar är det enda som kan få honom att inte spela alla matcher. 

Vi har en förkrossande statistik mot Falkenberg. På totalt tio matcher (nio i allsvenskan och en i Svenska cupen) har vi vunnit nio och spelat en oavgjord (3-3 i Falkenberg 2015). Målskillnaden är övertygande 30-9. Så statistiken talar för seger med 3-1.  

Malmös uppställning då? Jag tippar att Johan Dahlin är tillbaka i målet, måste få upp honom i matchtempo inför EL-kvalet på torsdag. Tror att Franz och Lewicki startar som mittbackar med Jonas och Eric som ytterbackar. AC och Bonke centralt på mitten, Rieks och Berget på yttermittfält. Anfallet blir Kiese och Ola. Nu är det bästa laget på plan - också som uppvärmning inför EL-kvalet på torsdag. 

Vi behöver en seger, både för att hålla avståndet nedåt i tabellen, för självförtroendet efter den sämre insatsen mot Mjällby, och för att skicka en signal till våra EL-motståndare. 

Hoppa om ni älskar Malmö HEJ HEJ!
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-08-22 14:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?