Inför Malmö FF - FC Dallas
Får Rydström några nya svar i morgon?

Inför Malmö FF - FC Dallas

Efter två matcher mot bra danskt motstånd på plast skall MFF få spela match på gräs mot FC Dallas från USA.

MFF har flytt den råa februarivinden i Malmö och gett sig av till soliga Spanien, närmare bestämt till Estepona som ligger i Andalusien mellan Marbella och Gibraltar.
Där skall de finslipa träningskvaliteten och spela match på riktigt gräs inför stundande tävlingssäsong.

De två första matcherna i år har spelats hemma i Malmö på IP:s plastmatta och motståndet har bestått av de två danska lagen Randers och Nordsjälland. Bra och tufft motstånd direkt och båda matcherna har väl sett helt OK ut med vinst mot Randers (2-0) och uddamålsfölust mot Nordsjälland (0-1).

Inte minst med tanke på att tränare Henrik Rydström har försökt lufta hela truppen och matcherna delvis har ryckts sönder av det myckna bytandet, tycker jag att man ändå har kunnat skönja en del positivt. Tydligen blir det även i morgon en match med många byten efter sextio minuter och startelvan det hintas om känns inte vid blotta anblicken som en tänkt startuppställning i tävlingspremiären mot Skövde om drygt två veckor.

Vi får helt enkelt ge oss till tåls en match till innan vi får en riktig aning om hur cup-elvan kommer att se ut, så det blir att återigen försöka spana in lite mönster och principer i spelet. Dessutom är det fortsatt spännande att titta på spelarna individuellt för att se vilka som ser ut att fungera bäst just nu och som är i form för att på allvar konkurrera om en startplats.

Motståndarna FC Dallas från den amerikanska ligan MLS är säkert ett hyggligt motstånd. USA:s inhemska fotboll är kanske lite mindre taktiskt driven än europeisk, men individuellt finns det ofta duktiga spelare. Med det sagt finns det ingen spelare i Dallas trupp jag har några tidigare kunskaper om. Vi kan dock säkert räkna med ett rätt tekniskt och fysiskt motstånd i morgon.

Personligen är jag spänd på att få se mer av Taha Ali och hur Sebastian Nanasi ser ut i en "tia-roll" på offensivt centralt mittfält. Sedan hoppas jag att AC kan få en halvtimma så att han börjar varva igång inför mer allvarliga uppgifter som väntar. Även Noah Eile och kanadensaren Cornelius är spelare som gett mersmak och som blir intressanta att följa mot Dallas.

Startelvan det spekuleras om på Fotbollskanalen ser ut så här:
Johan Dahlin/Ismael Diawara - Joseph Ceesay, Noah Eile, Martin Olsson, Jonas KnudsenOscar Lewicki, Emmanuel Lomotey – Moustafa Zeidan, Sebastian Nanasi, Hugo Bolin - Isaac Kiese Thelin

Matchen spelas klockan 16.00 och visas på MFF Play Premium.
 

Pontus Kroon2023-02-02 16:56:14
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?