Inför Malmö FF - GAIS: “Cuppajävelen” ska himm!

Inför Malmö FF - GAIS: “Cuppajävelen” ska himm!

Äntligen är vi här, det vi har längtat efter sedan den 5 december 2021 – tävlingsmatch. Det är nu det börjar på riktigt igen. Det är nu vi ska börja skönja hur Milojevic vill att laget ska spela när det gäller.

Vi mötte GAIS i cupen förra året också. Borta i andra omgången. Vi hade förlorat den första cupmatchen mot Västerås hemma med 1-2 och det var kniven mot strupen i GAIS-matchen. Alla trodde att vi skulle vinna - men vi vann inte. Vi låg dåligt i den slarvigt bäddade sängen och förlorade med 0-1.

Jag hoppas att AC påminner killarna om den svaga insatsen innan man går in till matchen.

GAIS spelar i år i Ettan Södra, nivån under Superettan. Man har spelat två träningsmatcher, där man i den senaste slog Falkenberg med 2-0 förra helgen. Innan det var det Oddevold som stod för motståndet, en match som Gais förlorade med 0-2.

MFF har spelat tre träningsmatcher så här långt; 2-2 i första matchen mot Jammerbugt, 1-1 mot Lokomotiv Moskva och senast blev det 0-2 mot Krasnodar. 

Stor skillnad i både förutsättningar och motstånd, men när matchen drar igång kl 1515 söndag eftermiddag spelar det ingen roll. De tidiga matcherna i cupen lever sitt eget liv. Det vet vi alltför väl.

Som jag skrev inför matchen förra året; Gais, Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap, får betraktas som en anrik svensk fotbollsklubb från Göteborg. Klubben bildades 11 mars 1894 och började med fotboll 1897. Gais har blivit svenska mästare i fotboll fyra gånger, 1919, 1922, 1931 och 1954. Vid två tillfällen har man också vunnit Allsvenskan utan att tilldelas SM-tecknet; 1925 och 1927. Klubben vann också Svenska cupen 1942. Klubben ligger på elfte plats i den Allsvenska maratontabellen efter 54 säsonger.

Och på söndag vill jag se det vi inte fick se förra året; ett MFF som styr och ställer, som pressar skiten ur GAIS med snabb återerövring av bollen vid bolltapp, ett snabbt varierat passningsspel, med löpningar i djupled och skärpa i avsluten. 

Jag vill att killarna ger oss en match, och en seger, som tydligt visar var MFF-skåpet ska stå. 

Mot “cuppajävelen” - den ska himm!
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-02-19 15:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?