Inför Malmö FF - IFK Göteborg
Är det dags för Colak att spräcka nollan?

Inför Malmö FF - IFK Göteborg

I morgon är det dags för årets första match hemma på Eleda Stadion. För motståndet står ärkerivalen och värvningsmaskinen IFK Göteborg.

Det är verkligen IFK Göteborg som har varit försäsongens rubriklag då man har gjort klart med tre riktiga toppnamn inför säsongen: Marek Hamsik, Oscar Wendt och Marcus Berg.

Det är en imponerande satsning av en något slumrande jätte och det blir intressant att följa den blåvita säsongen, men i morgon finns ingen av just dessa spelare på plan. Hamsik är skadad och Wendt och Berg ansluter först i sommar.

För MFF fortsätter resan mot att bli den samspelta enhet som dominerade allsvenskan i fjol. Hittills har man varit väldigt långt ifrån den formen och även om det såg lite mer anständigt ut mot Örebro senast finns det mycket kvar att skruva på.

Jon Dahl Tomasson liknar försäsongsarbetet med en byggarbetsplats som kan se lite kaotisk ut men att det samtidigt finns en plan för allt. Det vore oerhört skönt om vi fick se ett lite mer solitt fundament och lite mer klara linjer på bygget redan i morgon.

Spelarna är enligt uppgift lite extra energifyllda av att få spela på riktigt gräs och det skall bli kul att se om det smittar av sig på spelet. Det bör framförallt lyfta de lite äldre spelarna att vi spelar på riktigt underlag igen.

Till syvende och sist är det en match mot vår största rival och det innebär att det är allvar oavsett matchens status i övrigt. Det är också dags att börja visa att MFF är Sveriges bästa fotbollslag även 2021. En seger mot Blåvitt skulle vara en bra värdemätare och även nyttigt för ett lite sargat himmelsblått självförtroende.

Låt oss börja helgen på bästa sätt genom att skjuta ner lite änglar och ta en hem en välspelad seger. Framåt Malmö!
 

Pontus Kroon2021-03-25 21:25:54
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?